Takaisin sivun yläreunaan

Jere Penttilän voimavarana myönteisyys

Teksti Oodia/Marlene Saunoukian | Kuvat Jenni Hieta

Keskon uusi Itä-Suomen aluejohtaja Jere Penttilä tarttuu uusiin haasteisiin positiivisella asenteella.

Tämän vuoden kesäkuun alussa Keskon Itä-Suomen aluejohtajan toimen aloittanut Jere Penttilä (YTM, eMBA) on ollut tyytyväinen uuteen tehtäväänsä. Hänellä on jo laaja alueen tuntemus ja 20 vuoden kokemus johtotehtävistä.

Kuopio Penttilälle tuli tutuksi jo lapsena, sillä hänen äitinsä on kotoisin Kuopiosta ja hän aloitti koulunkäynnin Haapaniemen koulussa. Ensimmäisen luokan aikana Penttilän perhe muutti Lahteen, josta puolestaan hänen isänsä on kotoisin, ja hän vietti nuoruutensa siellä. Kuopioon Penttilän tie vei kuitenkin jo armeijan jälkeen vuonna 1994, kun hän tuli opiskelemaan yhteiskuntatieteitä silloiseen Kuopion yliopistoon.

Penttilän työura alkoi julkisella sektorilla vuosituhannen vaihteessa Kuopion työvoimatoimistossa työskentelyllä. Työvoimatoimistosta hän siirtyi hoitamaan Niuvanniemien sairaalan henkilöstöasioita ja sieltä kunta-alalle Varkauden kaupungin henkilöstöpäälliköksi.

Pentillän vaimo on kotoisin Joensuusta, joten vuonna 2003 perhe muutti Joensuuhun, josta käsin hän kävi Varkaudessa töissä. Sen jälkeen Penttilä työskenteli muun muassa Pyhäselän kunnanjohtajana, Joensuun kaupungin liiketoimintajohtajana ja Kontiolahden kunnanjohtajana. Vuonna 2021 hänestä tuli Riihimäen kaupunginjohtaja, jona hän toimi runsaan vuoden ennen Keskon aluejohtajaksi siirtymistä.

Kesäkuun alussa Keskon Itä-Suomen aluejohtajan toimen aloittanut Jere Penttilä (YTM, eMBA).

– Ajatuksena oli, että olisin palannut Hämeeseen, jossa olen käynyt kouluni, mutta sitten vuoden 2022 puolella minua kysyttiin Keskon Itä-Suomen aluejohtajaksi. Prosessi kesti noin kolme kuukautta, joiden aikana ehdin miettiä, mitä työuralta ja elämältä haluan. Kun sain mahdollisuuden pitkän julkisen uran jälkeen siirtyä yksityiselle sektorille ja palata Itä-Suomeen, valinta ei ollut vaikea, Penttilä taustoittaa.

Penttilän toimialueena ovat Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Etelä-Savo ja Etelä-Karjala.

– Täällä on paljon ystäviä ja tuttavia, ja tunnen olevani täällä ihan kotonani. Koska alueen pääkonttori sijaitsee Kuopiossa, minulla on asunto Kuopiossa. Talo meillä on Joensuussa, koska vaimoni on töissä Joensuussa ja nuorin tyttöni käy siellä lukiota, Penttilä kertoo.

Kuntajohtajana Penttilä halusi houkutella yrityksiä ja kaupallisia palveluita kuntiin ja nyt hän on pöydän toisella puolella tarjoamassa niitä alueelle.

– Tavoitteenani on Keskon ja K-ryhmän myynnin ja menestymisen edistämisen lisäksi edistää yhteiskunnallista vaikuttavuutta, tuoda alueelle investointeja ja kaupallisia palveluita, jotta ihmisten olisi täällä parempi asua, Penttilä valottaa.

Penttilän mielestä työelämässä ovat keskiössä ihmiset. Positiivinen ajattelu ja asenne edesauttavat menestymistä ja ratkaisevat monet asiat.

– Suhtaudun elämään aina hyvin positiivisesti ja menen uusien haasteiden mukaan. Haluan kehittyä sekä työssä että ihmisenä, Penttilä kuvailee.

Jaa artikkeli

Tekijät

Marlene Sanoukian