Takaisin sivun yläreunaan

Joulupuu tuo lahjan lapselle

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Joulupuu/Linnea Tissari | Kaupallinen yhteistyö

Perinteinen joululahjakeräys on tänä vuonna ajankohtaisempi kuin koskaan.

Joulupuu-keräys tuo joulun tunnelmaa vähävaraisten kuopiolaisten perheiden lapsille ja nuorille. Keräystä järjestävät yhteistyössä Kuopion Nuorkauppakamari ja Kuopion kaupungin sosiaalitoimi.

– Haluamme samalla pysäyttää ihmiset miettimään, mitä he voisivat tehdä paikallisten lasten ja nuorten hyväksi. Joillekin lapsille lahjoitettuna saatu lahja on joulun ainoa, kertoo projektipäällikkö Tanja Hyttinen Kuopion Nuorkauppakamarista.

Hyvän mielen projektia pyöritetään vapaaehtoisvoimin. Kuvassa Kirsi Vartiainen ja Irina Rekiranta-Luukkonen Kuopion Nuorkauppakamarista.

 

Nuorkauppakamarilaiset toimittavat kerätyt lahjat sosiaalitoimelle, joka toimittaa lahjat niille kaupunkimme lapsille ja nuorille, jotka eriarvoisen tilanteensa vuoksi jäisivät muuten ilman joululahjaa. Jokavuotinen hyvätekeväisyystempaus tuo joulumielen sekä lahjan antajalle että saajan koko perheelle. Keräys järjestetään Kuopiossa tänä vuonna jo 12:nnen kerran. Valtakunnallisesti keräystä on järjestetty jo 20 kertaa.

– Nuorille mieluisa ja hyödyllinen lahja on esimerkiksi lahjakortti Kuopion kansalaisopistoon, nuortenvaateliikkeeseen, urheilukauppaan tai elokuviin. Pienemmät lapset arvostavat leluja, pelejä ja esimerkiksi askartelutarvikkeita sekä puuhakirjoja. He tykkäävät samoista lahjoista ja leluhahmoista kuin muutkin samanikäiset lapset, vinkkaa Hyttinen.

Lahjan voi jättää myös liikkuviin Kangaslammin auton Joulupuu-takseihin.

 

Lahjoja kerätään 27.11. ja 13.12. välisenä aikana, jolloin paketoimattomia lahjoja voi tuoda keräyspisteisiin. Keräyspisteet löytyvät K-Citymarket Päivärannasta, K-Citymarket Kolmisopesta, Kauppakeskus Matkuksesta, OP Pohjois-Savo Kuopiosta, Nordea Kuopiosta, Bo LKV Kuopiosta, Kuopion kansalaisopistolta, Joulupuu-logolla varustelluista Kangaslammin auton takseista sekä Lelukauppa Partasen kivijalkakaupasta ja verkkokaupasta.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Joulupuu-keräys

Kuopion Nuorkauppakamari
Projektipäällikkö Tanja Hyttinen
info@joulupuukuopio.fi
www.joulupuukuopio.fi

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä