Takaisin sivun yläreunaan

Buustaa yritys lentoon

Teksti Oodia/Topias Tölli | Kuvat Oodia/Topias Tölli | Kaupallinen yhteistyö

Asiantuntijat ovat yrittäjän kumppaneita yrityspolun kaikissa vaiheissa aina sparrauksesta brändin luomiseen ja tuotekehityksestä tuotetestaukseen.

Yritykset ja yrittäjät ovat yhteiskuntamme hyvinvoinnin ja toimeentulon kulmakivi. Yrittäjä hyödyntää omaa osaamistaan ja uskoo liikeideaansa luoden samalla työpaikkoja ja toimeentuloa. Savonia yrityksille on Savonia-ammattikorkeakoulun yrityksille tarjoama palvelukokonaisuus, joka auttaa yrityksiä osaamisen, työhyvinvoinnin ja kilpailukyvyn kehittämisessä.

– Savonia yrityksille palvelee yrityksiä erittäin laajalla skaalalla. Jos yrityksen toimiala liittyy tekniikkaan, liiketalouteen, luonnonvara-alaan, kulttuurialoihin, matkailu- ja ravitsemisalaan tai sosiaali- ja terveysalaan, niin meiltä löytyy yrittäjälle ja yrityksille osaamista ja apuja, olipa yritys suuri tai pieni, Savonian yrityspalvelujohtaja Kaija Sääski hymyilee.

Tarjotut palvelut jakaantuvat kolmeen osa-alueeseen: EDU, LABS ja CENTERS. Toisin sanoen koulutuksen ja osaamisen kehittämispalveluihin, tutkimus-, testaus- ja laboratoriopalveluihin, sekä suunnittelu- ja kehittämispalveluihin.

– Meillä on laaja osaaminen jatkuvan oppimisen ja täydennyskoulutusten järjestämisessä sekä yrityksen asiantuntijuuden syventämisessä. Tarjoamme myös ammattikorkeakoulun jatko-opintoja Master Schoolissa. Räätälöimme aina koulutuspaketin sopimaan juuri kyseisen yrityksen tarpeeseen, Sääski kertoo.

Kuvassa seisoo mies kädet ristissä rinnan päällä ja hänen vieressään harmaassa nojatuolissa istuu vaaleahiuksinen nainen mustassa jakussa.
Savonia valmentaa opiskelijoitaan työelämään, sillä Design ja Wellness Centereiden palveluiden toteuttamisessa voivat olla mukana myös valmistumisen kynnyksellä olevat opiskelijat, kertovat yrityspalvelujohtaja Kaija Sääski ja TKI-asiantuntija Jaakko Laukkanen.

 

Tutkimus-, testaus- ja laboratoriopalvelut taas ovat laaja palvelukokonaisuus, jota yritys voi hyödyntää tuotteiden testaukseen ja tuotekehitykseen.

– Esimerkiksi äskettäin meidän laboratoriossamme testattiin sähkömoottorikelkan sähkömagneettisuutta. Vesilaboratorio-osaamisemme on myös huipputasoa, sitä käytetään esimerkiksi kaivosteollisuuden jätevesien puhdistamiseen, Sääski jatkaa.

Testauspalveluihin kuuluvat myös muun muassa hitsaus- ja energiatekniikan testaukset, 3D-suunnittelu ja -tulostus, sekä virtuaalisen todellisuuden palvelut.

CENTERS-kokonaisuudessa on neljä osaa: Business Center, DigiCenterNS, Design Center ja Wellness Center.

– Meiltä saa apua yrittämiseen yrityspolun kaikissa vaiheissa. Aluksi sparrataan liikeidea ja rahoitus kuntoon, sitten autetaan brändin luomisessa, markkinoinnissa ja palvelumuotoilussa sekä työhyvinvoinnin kehittämisessä kuvailee yrityspalveluiden TKI-asiantuntija Jaakko Laukkanen.

– Yritys saa meiltä verkkosivut, graafisen suunnittelun, somesisällöt ja vaikkapa tarvittaessa tuotteen 3D-mallinnuksen tai tuotteen viemisen VR-ympäristöön, Laukkanen luettelee.

Savonian yrityspalveluista kiinnostunut yritys tai yrittäjä voi ottaa yhteyttä palvelun yhdyshenkilöihin sähköpostitse tai puhelimitse.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Savonia yrityksille

Kaija Sääski, yrityspalvelujohtaja,
kaija.saaski@savonia.fi,
puh. 044 785 6922
Jaakko Laukkanen,
TKI-asiantuntija
jaakko.laukkanen@savonia.fi,
puh. 044 785 6916
www.savonia.fi/yrityksille

Jaa artikkeli

Tekijät

Topias Tölli