Takaisin sivun yläreunaan

Juha Hakola – Minun Tahkoni

Teksti ja kuva Juha Hakola

Juha Hakola on Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario, jonka perheen toinen koti on Tahkolla.

Tahkon aika alkaa ajanlaskussani 2000-luvun alkupuolella. Silloinen tyttöystäväni, nykyinen vaimoni, Tuua toi minut viikonvaihteeksi tutustumaan helmikuiseen Tahkoon ja ystäviinsä. Tuon viikonvaihteen jälkeen olin myyty niin alueelle kuin sen ihmisillekin. Muistan vieläkin riehakkaat after ski -menot Pehkubaarissa ja Ukkotahkossa sekä iltamenot Piazzalla. Fiilis oli kuin olisi ollut Coca-Colan mainoksessa, ja hauskaa oli. Kuluneiden vuosien aikana Tahkolla ei ole hiljentynyt muu kuin oma vauhtini.

Tahkovuoresta ja Pohjois-Savosta on tullut perheeni toinen koti. Appivanhempani Risto ja Piippa Lappalainen rakensivat Tahkolle noin 50 vuotta sitten alueen ensimmäisiin kuuluneen lomahuvilan, jonka läheisyyteen meidänkin perheen lomapaikka rakentui vuonna 2008. Tuolloin Tahkosta oli muotoutunut ympärivuotinen lomakeskus.

Helsinkiläinen Juha Hakola viettää Tahkolla paljon aikaa.

Tahko merkitsee minulle omaa vapaa-aikaa ja perheen yhteistä aikaa. Työssäni vastaan Helsingin poliisilaitoksen viestinnästä ja kansainvälisistä toiminnoista, ja työ on varsin aikataulutettua. Minulle vapaa-aika ja loma ovat ennen kaikkea sitä, että teen tavallisia asioita omassa tahdissani. En halua koskaan lomalleni päiväohjelmaa tai tiettyä kaavaa. Kun loma on täynnä suunnitelmia, olo on nopeasti kuin työpäivänä, eli ennalta suunniteltujen aikataulujen suorittamista. Levollisinta onkin päättää hiihtolenkistä tai laskettelupäivästä juuri silloin, kun itsestä parhaalta tuntuu.

Vaimoni mukaan meistä jokaisessa asustaa pieni savolainen. Siitä en ole ihan varma, mutta olen oppinut tietämään sen, että savolaiset ovat aitoja ja mutkattomia. Työskennellessäni vuosina 2007–2011 eduskunnassa Helsingistä valittuna kansanedustajana sain useammin kuin kerran olla mukana ”ylimääräisenä” edustajana tapaamassa Pohjois-Savon delegaatioita. Olen muistellut ilolla yhteistyötä, jota sain tehdä alueen pitkäaikaisten kansanedustajien ja Nilsiän kaupungin johdon kanssa.

Mainoslause ”Tahkolla on kaikkea muuta paitsi tylsää” pitää täsmälleen paikkansa. Näinä poikkeuksellisina aikoina suomalaiset matkailevat kotimaassa enemmän kuin koskaan ja etsivät palveluja, joissa tulevat huomatuiksi ja kuulluiksi. Tahko on upea paikka, ja uskallankin luvata, että kaikenlaiset lomailijat löytävät täältä itselleen sopivaa tekemistä. Täällä voi nauttia niin aktiivilomasta kuin Tahko Spa Hotellin kylpylässä rentoutumisestakin – ilman aikatauluja. Tavataan Tahkolla!

Jaa artikkeli