Takaisin sivun yläreunaan

Juhlatunnelmaa Piispantalossa

Teksti Oodia/Joona Paakkanen | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Juhlien lähestyessä kannattaa panostaa juhlatilan valintaan.

Kuopion Rouvasväenyhdistys tarjoaa vuokralle kaupungin tyylikkäimmät kokous- ja juhlatilat kauniista Piispantalosta.

Vuonna 1856 valmistunut Piispantalo on idyllinen kohde keskellä historiallista puu-Kuopiota. Piispa Frosteruksen rakennuttama upea talo kätkee sisäänsä ainutlaatuisen kulttuuriympäristön, jossa voi juhlia ja kokoustaa kristallikruunujen säihkeessä.

Rakennuksen helmi on 90 neliön kokoinen Kristallisali. Entisaikojen tunnelmaa tihkuva huone tarjoaa juhlavan miljöön jopa 100 hengen tilaisuuksille. Monikäyttöisyytensä ansiosta se sopii niin juhliin, kokouksiin kuin koulutuksiinkin.

– Oli kyse sitten luennosta, karonkasta tai hääjuhlasta, Kristallisali on muunneltavissa tilaisuuden tarpeisiin. Saliin voidaan järjestää pitkät pöydät tai pienempiä ryhmätyöskentelypöytiä, kertoo Sari Satuli Kuopion Rouvasväenyhdistyksestä.

90 neliön Kristallisali tarjoaa juhlavan miljöön jopa 100 hengen tilaisuuksille.

 

Lisää tilaa löytyy viereisestä Kirjastosalista, jonka seiniä peittävät kirjahyllyt luovat persoonallista tunnelmaa. 70 neliön tila soveltuu niin juhliin kuin pienryhmätyöskentelyynkin. Valaistuksen ja äänentoiston avulla intiimit työskentelytilat muuttuvat hetkessä vaikkapa tanssisaliksi!

– Molemmissa saleissa on käytettävissä tietokone, dataprojektori ja äänentoistolaitteet. Tilat huokuvat historiaa, mutta ovat silti modernisti varusteltuja, Satuli hymyilee.

Uusimpana vuokratilana on 1750-luvulla rakennettu holvikellari pieniin tilaisuuksiin. Kellari kunnostettiin vuosi sitten ja nyt tässä Kuopion vanhimmassa kellarissa voi järjestää vaikka peli-illan tai maistella viinejä.

Vuokrakäyttöön otettu holvitila huokuu historiaa.

 

– Piispantalossa onnistuvat niin isot kuin pienet tilaisuudet aina ristiäisistä ja syntymäpäivistä muistotilaisuuksiin. Tilat voi vuokrata joko yhdessä tai erikseen. Tarjoilut ja juomat voi tuoda itse tai tilata ne pitopalvelusta, Satuli toteaa.

Kuopion Rouvasväenyhdistys juhlisti 2.3.2021 161-vuotispäiviään. Perinteikäs järjestö on vanhin Suomessa toimivista Rouvasväenyhdistyksistä.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopion Muotoiluakatemia

Kuopion Rouvasväenyhdistys ry
Lisätietoja ja tilavaraukset:
Sari Satuli, puh. 044 731 8005
sari.satuli@muotoiluakatemia.fi
www.muotoiluakatemia.fi

Jaa artikkeli

Tekijät

Mirka Happonen