Takaisin sivun yläreunaan

K-Citymarket aikaansa edellä

Teksti Oodia/Eetu Ollikainen | Kuvat Oodia/Mirka Happonen & Sirpa Korhonen | Kaupallinen yhteistyö

Päivärannan K-Citymarket on kauppakeskus, josta saa yhdellä käynnillä kaiken tarpeellisen kotiin tai mukaan matkalle.

Kauppias Pasi Toppari pitää huolta, että kauppa pysyy uusien trendien aallonharjalla, ja päivittää kauppaa jatkuvasti. Facebook-sivuilla käy kova kuhina, kun uudistuksista kerrotaan asiakkaille. Sitä kautta myös asiakkaiden toiveet tulevat kauppiaan kuultaviksi. Kauppa otti edelläkävijänä ruoan verkkokaupan ja kotiinkuljetuksen jo kaksi vuotta sitten.

‒ Kävimme tutustumassa Helsingissä Eastonin toimivaan ruoan verkkokauppaan ja saimme paljon apua toimintamme suunnitteluun, iloitsee Toppari.

Ruoan verkkokauppa on otettu käyttöön epidemian myötä myös muissa K-ryhmän kaupoissa viimeistään vuonna 2020. Ruoan verkkokauppa on kehitetty asiakkaiden arjen helpottamiseksi, mutta myös asiakkaiden loman parantamiseksi. Verkkokaupasta tilatut tuotteet keräillään valmiiksi, ja ne voi joko noutaa kaupan pihasta tai tilata kotiinkuljetuksen toimitusalueella sijaitsevaan lomakohteeseen.

Palvelutiskeiltä saa laadukkaita tuotteita ja vinkkejä ruuan valmistukseen

Kaupungin monipuolisimmilta palvelutiskeiltä saa tuoreiden lihojen ja kalojen lisäksi Juhlapalvelu Remarin loihtimaa valmista ruokaa. Yhteistyö poiki myös maittavan keittolounaan, jota voi ostaa palvelutiskien läheisyyteen sijoitetusta kahvilasta.

Palvelutiskien jatkoksi uudet tuulet Aasiasta toivat toukokuun alussa 2019 ikioman sushibaarin. Sushibaari on ainut laatuaan näillä Suomen leveyksillä. Omat sushikokit valmistavat sushit paikan päällä parhaista raaka-aineista, jolloin asiakas saa varmasti laadukkainta sushia, mitä Savosta löytyy. Riisi tulee Japanista, eikä vastaavanlaista löydy kuin Järvenpään K-Citymarketista Etelä-Suomesta.

– Sushibaarin vastaanotto on ollut äärimmäisen positiivinen menestys. Jo muutaman ensimmäisen viikon aikana myytiin yli 100 000 kappaletta tuoretta sushia, joten palkkasimme hyvin pian lisää henkilökuntaa valmistamaan sushia, kertoo K-Citymarket Päivärannan myymäläpäällikkö Jussi Sorsa.

Sushin tuoreus varmistetaan tehokkaalla myynnin seurannalla

Kesko panostaa ekologisuuteen. Vuonna 2018 K-Citymarket Päivärannan katolle asennettiin yhteensä 2 800 aurinkopaneelia. Oma aurinkovoimala kattaa osan kauppakeskuksen sähkönkulutuksesta. Muutaman vuoden ajan kaupan pihasta on myös löytynyt sähköauton latauspaikkoja sekä tehokas autopesuri.

Oma aurinkovoimala kattaa osan kauppakeskuksen sähkönkulutuksesta
Kauppareissun yhteydessä saa ladattua myös sähköauton

 

Kaupan uusimpana uudistuksena on maailman nopein pullonpalautuskone Tomra R1, joka laskee ja lajittelee itse sinne suoraan kassista kipatut muovipullot ja tölkit.

Kauppakeskuksessa toimii myös kymmenkunta erikoisliikettä, kuten apteekki, posti, lemmikkitarvikeliike, teleoperaattorin myymälä, sekä erilaisia ruokapaikkoja. Näin ollen kaiken, mitä tarvitsetkaan lomalle tai kotiin, saa saman katon alta.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

K-Citymarket Päiväranta

Päivärannantie 18, 70420 Kuopio
Avoinna ma–su klo 7–22
Jaa artikkeli

Tekijät

Eetu Ollikainen
Mirka Happonen
Sirpa Korhonen