Takaisin sivun yläreunaan

Karri Lämpsä: Minun Kuopioni

Teksti Oodia/Topias Tölli | Kuvat Petra Tiihonen

Karri Lämpsä on kuopiolaistunut näyttelijä ja kaupunginteatterin myyntipäällikkö.

Lapsuuden ja nuoruuden muistoni ovat pääosin Iisalmesta ja Pielavedeltä, olen siis syntynyt ja kasvanut Savossa. Varhaisimpia muistojani Kuopiosta on, kun lähdettiin isän ja kaverin kanssa Pielavedeltä asioikseen Kuopioon katsomaan ET-leffaa. Oli kova meininki kyllä, isoon kaupunkiin katsomaan sellaista megaspektaakkelielokuvaa.

Kävin opiskelemassa näyttelijäksi Tampereella ja toimin muutaman vuoden näyttelijänä Seinäjoen kaupunginteatterissa. Kun sitten Heikki Kujanpää pyysi tulemaan näyttelijäksi tänne Kuopioon, oli valinta selvä. Vaikka Seinäjoella kaikki toimi mukavasti, olen savolainen ja kotiseutu houkutteli. Niinpä hyppäsin tänne teatteriin. Olen toiminut näyttelijänä täällä vuodesta 2001 lähtien ja nyt vuodesta 2019 Kuopion kaupunginteatterin myyntipäällikkönä.

Kuopiossa viehättää ennen kaikkea monimuotoisuus. Vesistöt, luonto, kulttuuritarjonta, urheiluseurat, Kuopiosta löytyy kaikki tämä. Kuopion keskustastakaan ei mene pitkä aika, kun olet jo mökkeilemässä ja keskellä luontoa. Kuopio on mahtava paikka asua, kun tykkään sekä keskustassa asumisesta että luonnosta. Täällä voi nauttia molemmista. Luonnon ja kaupunkielämän yhdistäminen onkin yksi Kuopiossa asumisen parhaista puolista. Kaupunki on myös helposti saavutettavissa. Täältä pääsee esimerkiksi näppärästi Helsinkiin lentokoneella tai junalla. Ja toisinkin päin, hyvien kulkuyhteyksien ansiosta Kuopioon pääsee myös käymään helposti muualta Suomesta.

Me olemme Kuopiossa monipuolisia myös kulttuuritarjonnan suhteen. Osaltani pystyn tietenkin suosittelemaan oman talon tarjontaa, kunhan päästään taas näyttelemään. Jos huumoria haluaa, suosittelen Tämä on ryöstö -näytelmää, jossa itsekin pyörin näyttämöllä. Draaman puolelta löytyy upea kuopiolaisen Sirpa Kähkösen teoksiin perustuva näytelmä Tankkien kesä. Muutenkin on kovia juttuja tulossa, vaikkapa Sademies ja Eeva Joenpellon tekstiin perustuva Neito kulkee vetten päällä.

Minä luotan Kuopioon kovasti. Täällä rakennetaan paljon uutta ja investoidaan infrastruktuuriin. Kuopiossa ajatellaan positiivisesti eteenpäin, eikä jäädä pyörimään paikoilleen. Näen, että Kuopio on tulevaisuudessakin menossa oikeaan suuntaan ja säilyttää mielenkiintoisuuden. Täällä on hyvä pysyä niin sanotusti voittajien joukossa. Kuopiossa mennään eteenpäin hyvällä tavalla ja pidetään porukasta kiinni.

Jaa artikkeli

Tekijät

Topias Tölli