Takaisin sivun yläreunaan

Kasvojen ihonhoidon viisi vaihetta

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Pexels

Kasvojen ihonhoidon kolme tärkeintä asiaa ovat puhdistus, kosteutus ja aurinkosuoja. Kuorinta ja tehoseerumien käyttäminen ovat bonusta, kun hoitorutiinien perusta on kunnossa.

1 Puhdistus

Kasvojen puhdistaminen aloitetaan meikin poistamisella. Kasvot kannattaa pestä kahdesti päivässä, vaikka ei olisikaan meikannut.
Aamulla puhdistetaan kasvoilta yövoiteen jämät ja kertynyt tali. Illalla kyytiä saavat meikin lisäksi ilmansaasteet ja katupöly.

Puhdistusaine voi olla esimerkiksi vaahtomainen tai geelimäinen – vaihtoehtoja on useita, joten valitse itsellesi ja ihotyypillesi sopiva tuote. Puhdistamisen jälkeen ihon voi kuoria kerran tai pari kertaa viikossa. Herkkä iho tarvitsee kuorintaa hellemmin ja harvemmin, esimerkiksi kerran kuussa. Kuorinnan jälkeen iho on alttiimpi hoitaville tuotteille.

2 Kosteutus

Puhtaat kosteat kasvot viimeistellään kasvovedellä, joka on välttämätön osuus ihonhoitorutiinia. Kasvovesi kosteuttaa ihon pintaa ja auttaa hoitotuotteita imeytymään paremmin. Levitä kasvovettä iholle vanulapulla, suihkuttamalla tai käsin ja viimeistele hoito taputtelemalla se kevyesti ihoon. Toista tarvittaessa.

Kasvoveden jälkeen levitetään ihotyypillesi sopivaa kosteusvoidetta aamuin illoin. Yöksi voit valita paksumman ja kosteuttavamman tuotteen, joka auttaa ihoa palautumaan päivän rasituksista. Kokeile levittää päivävoide iholle kostealla meikkisienellä, minkä jälkeen voit käyttää samaa sientä meikkivoiteen laittamiseen.

3 Tehohoito (bonus)

Seerumit ja muut tehotuotteet imeytyvät tehokkaasti, kun ne levittää iholle heti kasvoveden jälkeen. Tehohoitoa ei tarvitse tehdä joka päivä, vaan esimerkiksi seerumia ja hoitoampulleja voi käyttää vaikkapa viikoittaisena ihonhoidon tehopäivänä. Itseään ja ihoaan voi hemmotella myös hyödyntämällä erilaisia kasvonaamioita.

4 Aurinkosuojaus

Aurinko vanhentaa ihoa, joten aurinkosuojat ovat parhaita mahdollisia anti-age-tuotteita. Käytä kasvoilla sopivaa aurinkosuojaa, jonka suojauskerroin on vähintään 50. Vartalolle tarkoitetut tuotteet tai paksut ja rasvaiset voiteet kannattaa suosiolla unohtaa kasvoilta. Suojaa kannattaa käyttää joka päivä, sillä UV-säteilyä esiintyy myös pilvisellä kelillä.

Kasvoille sopiva aurinkosuoja on ohut ja miellyttävä voide, joka imeytyy nopeasti ja auttaa suojautumaan auringolta. Voit valita myös aurinkosuojaa sisältävän meikinpohjustajan, jonka päälle muu meikki levittyy vaivattomasti. UV-pohjustajaa voi mainiosti käyttää myös sellaisenaan tasoittamaan kasvojen ihoa.

5 Meikkaus

Paras meikkipohja on huolellisesti puhdistettu ja kosteutettu iho. Hoidettu iho hehkuu kauniisti, ja se auttaa myös meikkiä levittymään paremmin. Tärkeintä on löytää omalle iholle sopivimmat tuotteet. Oman ihotyypin tunnistamisessa kannattaa hyödyntää erilaisia ihotestejä sekä ammattilaisten vinkkejä.

Meikkaaminen suojaa ihoa esimerkiksi saasteilta. Kosmetiikkatuotteet kehittyvät hurjaa vauhtia, joten esimerkiksi seerumimeikkivoiteiden avulla voi samalla tasoittaa ihon sävyä, peittää virheitä sekä tehostaa ihonhoitoa. Kesäiholle sopivat kevyet puuterimaisemmat meikkivoiteet, joita on helppo lisätä päivän mittaan.

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä