Takaisin sivun yläreunaan

Kirpputoreilla tehdään löytöjä

Teksti Oodia/Emilia Jormakka | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Kirpputoreilla asiointi on nykyisin arvoihin ja trendikkyyteen pohjautuva valinta.

Kirpputorit eivät ole enää vain paikkoja säästää rahaa, vaan niistä on tullut trenditietoisen ja ekologisesti ajattelevan ihmisen keino tehdä ostoksillaan eettisempiä valintoja.

– Kuluneiden 10 vuoden aikana kierrätyksen arvostus on kasvanut huomattavasti. Kuopiolaiset ovat ottaneet kierrätyksen ja luontoarvot omikseen, sanoo Pekka Huttunen Kirpparilla.fi:stä. Kirpputori on toiminut Kuopion Leväsellä vuodesta 2013.

Perinteinen kirpputori pärjää hyvin nettikirpputorien yleistymisestä huolimatta. Netin kautta haetaan useammin jotain tiettyä tuotetta kauppahintoja edullisemmin, mutta oikealle kirpputorille tullaan fiilistelemään ja tekemään löytöjä.

Viikonloput ovat kaupankäynnin kannalta arkipäiviä kiireisempiä, ja niiden aikaan tehdään Huttusen arvion mukaan suurimmat kertaostokset. Vaatemyynti on mennyt kausiluonteisemmaksi muiden kauppojen tapaan. Syksyisin tulee syysvaatteita ja keväisin kevätvaatteita. Varsinkin kauden vaihtuessa moni innostuu käymään vaatekaappinsa läpi. Huttunen muistuttaa, että hyväkuntoiset vaatteet on helppo myydä kirpputorilla. Pöytä on helppo varata netistä, puhelimitse tai paikan päältä.

– Entistä vaivattomampaa vanhan tavaran myynnistä tekee uusi Kyyti+myynti-palvelu, vinkkaa Huttunen.

Kirpputoriyrittäjät Pasi Pohjoisaho (kuvassa) ja Pekka Huttunen ovat kehittäneet uudenlaisen Kyyti+myynti-palvelun.

Palvelussa myytävät tavarat tuodaan kirpputorille, missä ammattilaiset huolehtivatam asiakkaan puolesta koko myyntiprosessin aina hinnoittelusta myyntipöydän siistimiseen. Myyntituotto jaetaan tasan asiakkaan ja palvelun tarjoavan kirpputorin kesken. Kolmen kuukauden toiminta-aikanaan palvelu on ollut todella suosittu vaivattomuutensa ansiosta.

– Tuo tavara ja hae rahat, Huttunen kiteyttää palvelun suosiota.

Myymättä jääneet tavaratkin voi laittaa tekemään hyvää. Käyttipä Kyyti+myynti-palvelua tai ei, asiakas voi hakea tavaransa pois tai jättää ne kirpputorin lahjoitettavaksi hyväntekeväisyyteen. Hyväntekeväisyysavun kohdemaita on esimerkiksi Afrikassa.

Huttusen mukaan yrityksen tavoite on tulevaisuudessa kehittää nykyistä toimintaa sekä laajentaa palveluita uusiin kaupunkeihin. Kyyti+myynti-palvelun kehitys on harppaus, jota kohtaan noussut suuri suosio kannustaa panostamaan palveluun lisää.

– Kuopio on kirpputorikaupunkina mahtava, ja ihmiset ovat heränneet hyvin kierrätyksen tärkeyteen, Huttunen kiittää kuopiolaisia.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kirpparilla.fi

Leväsentie 2, 70700 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Emilia Jormakka
Mirka Happonen