Takaisin sivun yläreunaan

Koe vauhdin viehätys

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Ossi Neijonen Photography | Kaupallinen yhteistyö

Karting-radalla riittää hauskuutta ja tiukkoja kurveja.

Karting-autoilu sopii kaikille, jotka haluavat kokea vauhdin viehätyksen. Kesäkaudella Bellanrannassa ajamaan pääsee Suomen pisimmällä kartinghallien rakentamalla, yli 600 metrin mittaisella ulkoradalla.

– Huolet ja työkiireet kaikkoavat, kun kypärän vetää päähän ja keskittyy ajamiseen. On hauskaa ajaa kilpaa joko kaveria tai aikaa vastaan, kertoo Jani Vilen Kuopion MotorSportilta.

Ensikertalaiset opastetaan aluksi lajin saloihin ja jokaiselle kuljettajalle löytyvät talon puolesta ajovarusteet, joten omia varusteita ei tarvita. Kypärät desinfioidaan aina käytön jälkeen, eikä ajohaalariakaan välttämättä tarvitse sähköautoilla ajettaessa.

Hallilla on 15 ympäristöystävällistä sähköautoa. Lisäksi käytössä on yksi pienten lasten auto, joka sopii yli 110-senttisille junioreille. Vilenin mukaan autojen huippunopeuksia voidaan rajoittaa, joten ajaminen on turvallista lapsillekin.

Bellanrantaan avautuu kesällä Suomen pisin kartingrata.

 

– Pieni kisailu sopii hyvin myös työpaikan virkistyspäiviin. Ensin otetaan harjoitukset, sitten aika-ajot ja lopulta kisataan. Aloittelevalle porukalle puolestaan sopivat rennommat aika-ajot, jolloin ei kisata suoraan toisia vastaan vaan mennään yksitellen omaan tahtiin, kertoo Vilen.

Virkistyspäivän sisältö suunnitellaan aina ryhmän tarpeiden mukaan, ja päivän kesto vaihtelee 30 minuutista muutamaan tuntiin.

Päivää pääsee jatkamaan hallin kokoustiloihin, joihin voidaan järjestää yhteistyökumppaneiden puolesta myös tarjoilut. Ajotapahtumien järjestäminen onnistuu turvallisesti, sillä esimerkiksi ryhmille varataan tilat oman porukan kesken valmistautumisesta lähtien.

Maksuvälineinä käyvät myös kaikki yleisimmät liikuntasetelit.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

MotorSport Kuopio

Siikaranta 3, 70620 Bellanranta
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä