Takaisin sivun yläreunaan

Kohti hehkuvampaa ihoa

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Ekohoitola Marlena | Kaupallinen yhteistyö

Kasvohoito paitsi tehohoitaa ihoa myös auttaa pysähtymään kiireisen arjen keskellä.

Kasvohoito on muutakin kuin pelkkä hoito. Sen avulla rentoudutaan, pysähdytään ja nautitaan hetkestä. Käynti kasvohoidossa on myös erinomainen startti kasvojen hoidon rutiiniin. Hoidon jälkeen kasvot tuntuvat pehmeiltä ja kosteutetuilta, ja siltä pohjalta on helppo aloittaa jälleen ihon kunnon mukainen ja säännöllinen ihonhoitorutiini.

– Olemme panostaneet hoitolan tunnelmaan, tuoksuihin ja äänimaailmaan. Koen tärkeäksi tarjota paikan pysähtymiseen ja hemmotteluun. Haluamme tarjota jokaiselle asiakkaalle oman rauhallisen hetken, joten pääosan ajasta rauhoitumme hoitoon ja pyrimme olemaan hiljaa, kuvailee yrittäjä ja ekokosmetologi Marleena Väistölä Ekohoitola Marlenasta.

Kosmetologi Marleena Väistölä painottaa ihonhoidon tärkeyttä syys- ja talvikauden lähestyessä.

 

Ammattilaisen käsissä iho on saanut tehohoitoa: sitä on puhdistettu, kuorittu, kosteutettu ja hierottu. Iho tuntuu ihanalle ja olo kaikin puolin rentoutuneelle. Kasvohoidon jälkeen ekokosmetologit antavat muutaman vinkin tai täsmätuotteen ihon kotihoitoon.

– Hoitohetken haluamme rauhoittaa neuvoilta ja hoidon jälkeen vinkit saattavat helposti unohtua. Siksi tarjoamme jokaiselle maksutta ihonhoidon verkkokurssin, jonka voi kätevästi käydä omaan tahtiin hoidon jälkeen, mainitsee Väistölä.

Väistölän mukaan ihon puhdistamiseen käytetään monesti tuotteita, joissa on turhan voimakkaita puhdistavia raaka-aineita. Tällaiset tuotteet kuivattavat ihoa turhaan, ja se johtaa ihon epätasapainotilaan, josta seuraa erilaisia ongelmia.

Siksi yksi tärkeimmistä ihonhoidon vaiheista on valita iholle hellä mutta tehokas puhdistustuote, joka ei saa kuivattaa ihoa. Puhdistuksen jälkeen iholle tuodaan kosteutta hoitovedestä, joka lopuksi lukitaan, minkä jälkeen iho ravitaan öljyillä tai kasvovoiteella.

– Kun perusihonhoidon tekee oikein, iho saa kosteutta, heleytyy ja voi hyvin. Verkkokurssillamme neuvomme helposti jokaisen vaiheen, ja ohjeita noudattamalla jokaisella on mahdollisuus saavuttaa kaunis ja hyvinvoiva iho, Väistölä kertoo.

Kaiken kaikkiaan ihonhoidon tulisi olla nautinnollista ja oman itsensä äärelle pysähtymistä. Väistölän mukaan hehkuva iho saadaan pienillä muutoksilla, eikä ihonhoito vie silloin paria minuuttia enempää aikaa.

– Varsinkin kauden vaihtuessa ihonhoitoon kannattaa kiinnittää huomiota. Suomessa ilman kosteus on pääsääntöisesti aina varsin alhainen, joten varsinkin syksyyn ja talveen kannattaa alkaa jo valmistautua. Ihon ei tarvitse olla kuiva kylmälläkään kelillä, sillä oikeanlaisilla tuotteilla ja rutiineilla iho pysyy kosteutettuna myös talvella, Väistölä vinkkaa ja jatkaa:

– Syksyllä ihonhoidon teemoina ovat tehokas mikroneulaus sekä hemmotteluhoitouutuus, joka tehdään vartalolle kuumilla kivillä, joten kannattaa siis pysyä kuulolla.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Ekohoitola Marlena

Puijonkatu 15, 70100 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä