Takaisin sivun yläreunaan

Kuntoilua matalalla kynnyksellä

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen, Jarmo Malinen | Kaupallinen yhteistyö

Matalan kynnyksen liikuntapaikkaan kuntoilijan on helppo tulla omana itsenään.

Perhemyönteinen Oheisharjoittelukeskus kannustaa ottamaan lapset mukaan liikkumaan. Samalla kun itse tekee treenin, lapsi voi leikkiä vaikkapa vapaana olevalla tatamilla. Tai toisinpäin: kun lapsella on seuran harjoitukset, itse voi mennä siksi aikaa kuntosalille. Kuukausikortilla kuntoilijat pääsevät käyttämään niin täysveristä kuntosalia, monipuolisia liikuntatiloja kuin ohjattuja liikuntatuntejakin.

– Viikko-ohjelma on rakennettu siten, että kuntoilija voi osallistua vaikka jokaiseen treeniin. Tiistaina on tekniikkapainotteista kuntonyrkkeilyä, torstaina kovatehoisempi kuntonyrkkeilytreeni ja perjantaina rauhallisempaa pilatesta. Lauantaina nostetaan sykkeitä HIIT-treenissä ja sunnuntaina palautellaan liikkuvuustreenissä, kuvailee toimintaa pyörittävä Jarmo Malinen.

Jarmo Malisen vetämät kuntonyrkkeilytreenit sopivat monelle.

 

Entisenä nyrkkeilijänä Malinen itse vetää kuntonyrkkeilytunteja. Liikuntatunneille ei tarvitse erikseen ilmoittautua – riittää, että tulee paikalle. Ryhmäkoot ovat pienehköjä, joten ohjaajat ehtivät myös neuvoa oikean suoritustekniikan. Tunteja pääsee kokeilemaan maksutta.

Kuukausikortti maksaa vain 40 euroa, ja sen avulla tukee myös nuorten liikkumista. Maksuilla katetaan keskuksen kuluja, sillä keskus toimii vapaaehtoispohjalta. Kortti on perhekohtainen, joten samaa korttia voi hyödyntää koko perhe.

– Tärkeintä on päästä tukemaan lasten ja nuorten liikkumista ja hyvinvointia. Lasten ja nuorten liikkuminen on sydämen asia. Viikkotasolla keskuksessa käy 2 000 alle 18-vuotiasta liikkumassa seurojen kautta. Meillä liikkumisella voi tukea samalla nuorten liikkumista, sanoo Malinen.

Oheisharjoittelukeskusta luotsaavat Tuomas Kiiskinen, Kimmo Timonen, Teemu Hartikainen ja Jarmo Malinen.

 

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopion Oheisharjoittelukeskus

Siikaranta 9, 70620 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen