Takaisin sivun yläreunaan

Lautasella pohjoisen maut

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Rautua, grillattua parsaa ja kuusenkerkkähollandaise

Kerkkävoi
  • 300 g voita
  • 1 ½ dl kuusenkerkkää

Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa ja lisää kerkät.

Anna voin uuttua miedolla lämmöllä vähintään tunti, minkä jälkeen siivilöi kerkät pois.

Kuusenkerkkähollandaise
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 300 g kerkkävoita
  • 30 g sitruunamehua
  • 15 g valkoviinietikkaa
  • suolaa

Sulata kerkkävoi kattilassa ja erottele kananmunista keltuaiset.

Sekoita keltuaiset, etikka ja sitruunamehu. Kuumenna seosta vesihauteessa koko ajan sekoittaen.

Kun keltuaiset alkavat paksuuntua, kaada voita sekaan hitaasti ja koko ajan vatkaten.

Kastike on valmis, kun se on kuohkeaa ja pinnalle muodostuu ”dyynejä” sekoittaessa, eikä siinä maistu raaka keltuainen.

Mausta lopuksi suolalla.

Grillattu parsa ja rautu
  • 500 g suomalaista parsaa
  • 500 g rautua

Grillaa tai paista parsat pannulla. Mausta suolalla.

Suolaa raudut ja anna suolautua noin 30 minuuttia. Leikkaa raudut 125 gramman annospaloiksi.

Paista rautu nahkapuoli alaspäin keskilämmöllä pannulla. Kun raudusta on 2/3 kypsynyt, käännä rautu. Lisää pannulle ruokalusikallinen voita ja anna paistua vielä hetken aikaa.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Gallá Kitchen & Bar

Puijonkatu 32, 70100 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen