Takaisin sivun yläreunaan

Vilkku-fillarilla pääsee!

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Kuopion Kaupunki/Sanna Pietikäinen | Kaupallinen yhteistyö

Kaupunkipyörällä rullailet ympäri kaupunkia koko kesän.

Huippusuositut sähköavusteiset Vilkku-kaupunkipyörät heräsivät talviuniltaan huhtikuun lopussa ja ovat käytössä lokakuun loppuun saakka. Tähän kauteen lähdetään jälleen sadan uuden pyörän ja neljän uuden pyöräaseman voimin.

– Uusia asemia avautui Julkulaan, Kelloniemeen ja Itkonniemeen. Pyrimme aina löytämään alueen keskeisen paikan, josta voi myös jatkaa julkisilla eteenpäin, kuvailee suunnitteluinsinööri Hanna Väätäinen Kuopion kaupungilta.

Kesän neljäs uusi pyöräasema tulee Kauppakadulle Snellmaninpuiston lähettyville myöhemmin kesällä. Kaupunkipyörän saa käyttöönsä lataamalla Freebike-sovelluksen. Rekisteröitymällä sovellukseen saat varattua, maksettua ja palautettua pyörän. Sovelluksen avulla näkee reaaliajassa, missä vapaita pyöriä on.

– Sovelluksen kautta voi jättää myös palautetta, mikäli pyörissä on huollon tarvetta. Huolto näkee etänä ainoastaan akun varaustilanteen, vinkkaa Väätäinen.

Vilkku-pyörien kausimaksu on 60 euroa, 3 kuukauden käyttömaksu on 40 euroa, kuukauden 20 euroa, viikon 10 euroa, ja päivämaksu on 5 euroa. Pyörän voi vuokrata myös 10 sentin minuuttitaksalla. Pyörät on tarkoitettu yli 15-vuotiaille henkilöille, ja niillä voi ajaa kerrallaan 30 minuuttia.

Kuopiolaiset ovat ottaneet kaupunkipyörät hyvin käyttöönsä, sillä Freebiken mukaan alueella on korkea rekisteröitymisaste suhteessa väkilukuun. Keskimääräinen lainausaika on kaksitoista minuuttia, ja viime kaudella pyörillä ajettiin reilut 900 000 kilometriä.

– Viime kesän käyttöase oli lähes 7, eli keskimäärin jokaisella pyörällä ajettiin päivän aikana seitsemän matkaa. Huippupäivänä käyttöaste oli peräti 14, sanoo Väätäinen.

 

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Vilkku

Sovellus on ladattavissa Androidille ja iOS:lle.
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä