Takaisin sivun yläreunaan

Leipää perinteisin menetelmin

Teksti Oodia/Roosa Kosunen | Kuvat Oodia/Roosa Kosunen | Kaupallinen yhteistyö

Ruokakassiin pitää aina pakata tuoretta leipää ja korvapuusteja.

Erilaiset luonnonmukaisesti valmistetut leivät ovat maittavia viikoittaisia herkkuja, mutta sopivat pitotarjottavaksi myös juhlapöytään. Kauppahallin leipävalikoimaan kuuluu harvinaisen herkullisia leipiä, joiden salaisuus piilee juureen tehdyssä taikinassa ja kotitekoisissa valmistustavoissa.

– Meiltä löytyy muun muassa monien kaipailemaa vanhan kansan ohrarieskaa, joka valmistuu ohraryyneistä ja piimästä. Aidon arinauunin kuumentama rieska maistuu parhaalta voin kanssa, kertoo yrittäjä Sirpa Soininen.

Herkullisista mauistaan tunnettu Leipäkauppa Tildan Puoti on myynyt perinteisin menetelmin valmistettuja leipiä ja leivonnaisia jo 2000-luvun alusta lähtien. Kattavasta valikoimasta löytyy jokaiselle jotain, ja leipomon tuotteet tarttuvat kätevästi mukaan keskustassa asioidessa.

Leipävalikoimassa on mistä valita.

Leipäkuljetuksia tulee muun muassa Kajaanin Pekka Heikkiseltä ja Savonlinnan Luomu Muhoselta. Heikkisen puu-uuniruisleipiä saapuu torstaisin, ja Muhosen leipävalikoima on taas tuoreimmillaan perjantaina. Leipäkaupasta löytyy myös gluteenittomia, maidottomia ja munattomia vaihtoehtoja.

– Mikäli toivoo gluteenittomia kalakukkoja, kannattaa tehdä tilaus etukäteen. Perjantaisin saapuvat kalakukot menevät nopeasti kaupan, vinkkaa Soininen.

Valikoimaan kuuluu myös makeita leivonnaisia. Vitriinistä voi valita vaihtuvia herkkuja, ja kaupungin parhaat korvapuustit paistuvat perjantaiaamuna. Lisäksi puodista löytyy muun muassa paikallisen tuottajan hunajaa ja Lettukeisarin jauheseoksia, jotka voi viedä kätevästi tuliaisena illanviettoihin.

Kaupungin parhaat korvapuustit paistuvat perjantaiaamuisin.
Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Leipäkauppa Tildan Puoti

Kuopion kauppahalli, Kauppakatu 45, 70100 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Roosa Kosunen