Takaisin sivun yläreunaan

Liikunnan iloa Tahkolla

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen, Roosa Kosunen | Kaupallinen yhteistyö

Liikkuminen tarkoittaa jokaiselle eri asiaa – toiselle liikunnan ilo löytyy yksin metsässä vaeltamisesta, toinen puolestaan nauttii sosiaalisemmista lajeista. Mikä sinut saa liikkeelle?

Kesällä liikkuttua tulee usein luonnostaan. Lämpimät kelit houkuttavat uimaan ja vesiaktiviteettien pariin, golfaamaan, vaeltamaan luonnossa tai pelaamaan mailapelejä porukalla. Jos kuumana hellepäivänä hikiliikunta tuntuu ylivoimaiselta, keskittyä voi hyvin myös lepäämiseen ja kirjan lukemiseen.

Kokeile vaikka virkistävää ja vauhdikasta vesihiihtoa.

 

Tahkolta löytyy erilaisia liikuntamuotoja kaikille. Sosiaaliselle ihmiselle tennis ja padel ovat mainioita lajeja. Tennis on kesäpäivien klassikko, ja sitä voi pelata niin kaksin- kuin nelinpelinäkin. Aloittelijan kannattaa ottaa pelikaveriksi kokeneempi pelaaja, jotta pallot pysyvät pelissä pidempään.

Padel on tenniksen kaltainen peli, mutta ripauksen esikuvaansa aloittelijaystävällisempi. Padelissä kenttä on hieman tenniskenttää pienempi, ja sitä ympäröivät seinät. Seinät pitävät pallon pidempään elossa ja pidentävät pallojen pituutta. Pienemmällä kentällä syöttöihin on myös helpompi ehtiä. Kokeneempien konkareiden pelissä kenttä ja seinät puolestaan tuovat lajiin intensiivisyyttä ja nopeutta.

Itsenäisille liikkujille tai sadepäivää pitäville porukoille keilaaminen puolestaan voi olla sopiva laji. Laji vaatii käytännössä yhden käden heilauksen, joten se sopii kaikille. Vaikka keilauksen perusidea on yksinkertainen, voi keilauksessa kehittää itseään rajattomasti erilaisten kierteiden, jalkatekniikoiden ja voimankäytön avulla. Mikäs sen makeampaa, kun tehdä ilmiömainen kierre ja saada kaikki keilat kerralla kumoon.

Täysin omassa rauhassa treenaajat löytävät itsensä usein kuntosalilta. Kuulokkeista voi kuunnella samalla mieleistään musiikkia, keskittyen täysin omaan tekemiseen. Alkulämmittely, lihaskuntotreenit ja loppuverryttelyt ovat omaa aikaa, jonka jälkeen voi palata sosialisoimaan muiden kanssa. Hyvin ilmastoitu kuntosali voi olla myös hyvä motivaatiotekijä kuumimpina päivinä.

Tahkon maasto on täydellinen maastopyöräilylle.

 

Lihaskuntoa tarvitsee jokainen, mutta kaikille sisällä treenaaminen ei maistu. Silloin kannattaa kokeilla lähteä tekemään omia harjoituksia Suomen pisimmillä portailla. Portaiden välitasanteilla on myös erilaisia liikuntavinkkejä nousujen yhteyteen.
Tahkon upea luonto tarjoaa myös huikeita mahdollisuuksia lenkkeilyyn vaihtelevassa maastossa. Tai voipa alle ottaa vaikka eFatbiken ja lähteä sillä valloittamaan Tahkovuorta. Alueelta löytyy taatusti jokaiselle liikkujalle ja kaikenlaiseen makuun sopivaa tekemistä.

Mukaan tarvitaan vain säähän ja lajiin sopivat vaatteet, sillä Tahko Span aulasta saa vuokratuksi mailat ja pallot sekä tennikseen että padeliin. Vastaanotossa myydään myös keila- ja kuntosaliliput sekä vuokrataan sähköavustettuja maastopyöriä metsäseikkailuihin. Lisää vinkkejä Tahkon alueen aktiviteetteihin saa vastaanoton ammattilaisilta.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Tahko Spa Oy

Keitaankatu 1, 73310 Tahkovuori
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen
Roosa Kosunen