Takaisin sivun yläreunaan

Savolainen kokouskulttuuri houkuttelee

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Kuopio Convention Bureau, Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Kuopio–Tahko-alueen valttikortti ovat kaksi tyystin erilaista kokousympäristöä.

Erilaiset kokoukset ja seminaarit ovat kiinteä osa työelämää. Maailma on kuitenkin muuttunut pandemian myötä, ja se vaikuttaa väistämättä myös totuttuun kokouskulttuuriin. Kuopio–Tahko on alueena turvallinen kokousten järjestämiseen, sillä alueella on väljää ja liikkuminen on helppoa.

Kuopion alueelta löytyy kattavasti erilaisia kokoustiloja muutamien ihmisten palavereista aina monipäiväisiin seminaareihin. Kaikki keskeisimmät toimijat ovat myös uusineet kokoustilojaan viime vuosien aikana, mikä on vahva viesti uskosta alueen elinvoimaisuuteen. Turvalliset kokoukset järjestyvät edelleen helposti kokouspaikkojen ammattilaisten avulla. Jos oma sormi menee suuhun, niin ammattilaiset hoitavat järjestelyt niin, että kokoontumiset pysyvät väljinä ja esimerkiksi hygieniasta huolehditaan erityisellä tarkkuudella ja ruokailu tapahtuu porrastetusti.

Näppärimmin turvallisempiin kokouksiin voi vaikuttaa tilojen valinnalla. Kiinnittämällä huomiota istumapaikkojen ja pöytien sijainteihin, saadaan osallistujien keskuuteen väljyyttä. Myös käsidesin ja turvallisuusohjeistuksien tarjoaminen on sekin ammattilaisille jo rutiinihommaa.

Suomi on rankattu myös globaalilla tasolla turvalliseksi maaksi erilaisten konferenssien järjestämiseen. Vakaa yhteiskuntamme varmistaa, että kansainvälistenkin vieraiden on turvallista saapua tänne. Kuopio–Tahko-alueen luonnonläheisyys on merkittävä valttikortti, sillä työasioiden lisäksi mieltä voi rauhoittaa puhtaalla ja raikkaalla ilmalla.

Kunnossa oleva kokousinfra, kaupungin loistava saavutettavuus sekä savolainen osaaminen varmistavat, että kokeneinkin kokouskonkari saa ikimuistoisia elämyksiä. Kuvassa Scandic Kuopion uudistettu Snellman Sali. Kuva Oodia/Mirka Happonen

Kuopio–Tahko-alue on ainutlaatuinen ympäristö, sillä se tarjoaa yhdessä paketissa kasvavan yliopistokaupungin kuhinan sekä Tahkon vapaa-ajan matkailukeskuksen aktiviteetit. Tahkolla kokousohjelman kylkeen löytyy runsaasti erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia. Aivot pysyvät virkeinä, kun tiukan asian jälkeen pääsee vaikkapa kävelemään Suomen pisimpiä portaita pitkin Tahkovuoren huipulle. Mieli lepää maisemia katsellessa ja luonnon ääressä rauhoittuessa. Villimpää menoa löytyy maastopyöräilyreiteiltä, laskettelurinteistä tai maankuuluista after-ski-bileistä.

Kuopio puolestaan on yksi Suomen suurimmista tapahtumakaupungeista, jossa on menoa ja meininkiä vuoden ympäri. Yritystapahtuma onkin helppo livauttaa vaikkapa Kuopio Wine Festivalin tai Kuopio Tanssii ja Soin kylkeen. Yhteinen aktiviteetti paitsi virkistää meiltä, saa myös kokousporukan tutustumaan toisiinsa paremmin.

Kuopio onkin nykyään kuin minimetropoli, jossa on runsaasti palveluita ja tarjontaa, mutta jossa silti kaikkialle on lyhyt matka. Käytännössä kaikki keskustan matkat ovat kuljettavissa kävellen tai pyörällä, jolloin saa paitsi raitista ilmaa myös tilaisuuden ihailla vaikkapa sympaattisia rännikatujamme.

Koko alueen hupi ja hyöty löytyvät siis kolmen vartin päässä toisistaan. Kuopio–Tahkon kaksi erilaista kokousympäristöä, loistavat puitteet sekä leppoisa savolaisuus houkuttelevat kokousten järjestäjiä. Kunnossa oleva kokousinfra, kaupungin loistava saavutettavuus sekä savolainen osaaminen varmistavat, että kokeneinkin kokouskonkari saa ikimuistoisia elämyksiä.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopio Convention Bureau

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen