Takaisin sivun yläreunaan

Luistellen läpi elämän

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Taitoluistelu yhdistää luistelun, tanssin, musiikin sekä innostavan seuran.

Taitoluistelu on kaikenikäisille sopivaa liikuntaa, jossa tärkeintä on luistelun ilo. Monipuolinen laji kehittää muun muassa vahvuutta, koordinaatiokykyä, tasapainoa ja esiintymistaitoja. Mitä nuorempana aloittaa, sitä paremmat mahdollisuudet on päästä SM-tasolle saakka.

– Luistelukouluun pääsee heti, kun osaa kävellä. Mutta kukaan ei ole liian vanha aloittamaan taitoluistelua, kertoo Kuopion Taitoluistelijoiden valmentaja Colin Chanski.

Kuopion Taitoluistelijoiden ryhmä ja valmentaja Colin Chanski.

Chanski haluaa tuoda liikunnan harrastamiseen kotimaansa Kanadan mentaliteettia: liikunta kulkee mukana läpi elämän. Hänen mukaansa suomalaiset usein lopettavat harrastuksen aikuistuttuaan. Chanskin iloksi moni kuitenkin löytää luistelun uudelleen tai innostuu siitä vaikkapa lapsen harrastuksen myötä.

– Luistelijoita on aina parivuotiaasta 50-vuotiaaseen. Aivan pienimmäiset opettelevat perusluistelutaitoja pelien ja leikkien varjolla. Jos lajista innostuu, niin jää- ja ohjeisharjoitteluaikaa voidaan lisätä ja lähteä myös kilpailemaan, kertoo Chanski.

Kuopion Taitoluistelijat harjoittelevat Niiralan jäähallilla sekä Tuplajäillä Lippumäessä ja Toivalassa. Mukaan pääsee milloin vain, ja ryhmät muodostetaan luistelijoiden taitotason mukaan. Lajia pääsee kokeilemaan matalalla kynnyksellä, sillä ensimmäinen kokeilukerta on maksuton. Mukaan tarvitaan luistimet sekä vaatteet, joilla tarkenee jäähallissa. Aloittelevilla lapsilla kannattaa olla kypärä.

– Suomessa on hyvät mahdollisuudet luistella sekä sisällä että ulkona. Laji sopii jokaiselle, sillä sitä voi harrastaa vain hauskaa pitääkseen. Luisteluun keskittyessä unohtuvat stressi ja huolet, summaa Chanski.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopion Taitoluistelijat

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen