Takaisin sivun yläreunaan

Herkuttele tacoilla

Teksti Oodia/Mirka Happonen | Kuvat Kesko | Kaupallinen yhteistyö

Perinteiset meksikolaiset tacot taipuvat moneksi! Superhelppo kestosuosikki maistuu takuulla jokaiselle perheenjäsenelle.

Meksikolaistyyppinen ruoka tunnetaan sen mausteista, väreistä ja rohkeudesta. Erityisesti tacot ja tortillat ovat suomalaisten kestosuosikkeja, ja vakiinnuttaneet asemansa maukkaana viikonloppuruokana helppoudellaan.

Tacot ovat rentoa ruokaa, jota voi varioida aina tekijänsä näköiseksi. Pohjat ovat nopeita valmistaa itse, mutta nopeutta arvostava löytää ne myös valmiina. Pohjat valmistetaan maissi- ja durumvehnäjauhoista, öljystä ja vedestä. Valmiin taikinan annetaan vetäytyä jääkaapissa, minkä jälkeen ne paistetaan nopeasti valurautapannulla noin minuutti per puoli.

Tacojen tarjoilussa vain mielikuvitus on rajana. Pöytään on helppo kasata erilaisia täytevaihtoehtoja, joista jokainen herkuttelija saa kasatuksi mieluisen kokonaisuuden. Perinteisesti täytteenä tarjotaan muun muassa kanaa, kalaa tai lihaa, mutta trendikäs kokkaaja valmistaa vegaanisen version härkiksestä. Lisukkeena voi tarjota myös papuja, linssejä, sipulia tai paprikaa, joista voi tehdä muhennoksen.

Tuhdin täytteen lisäksi tacojen kanssa tarjoillaan avokadoista valmistettu tahnamainen guacamole ja tomaattisalsa eli pico de gallo, jotka voi valmistaa itse tai oikaista herkullisten ja laadukkaiden valmistuotteiden avulla. Lisäksi pehmeyttä makuihin saa ranskankermasta ja raikkautta yrteistä ja limestä. Tulisen ystävät lisäävät ateriaan vielä chiliä, jota ei voi käyttää liikaa. Muita suosittuja mausteita ovat esimerkiksi korianteri, valkosipuli, juustokumina ja lämpöä tuova kaneli.

Kokonaisuutta on helppo varioida eri ruokavalioihin. Vegaanisuuden takaa täytevalinnoilla, sillä pohjat ovat jo lähtökohtaisesti täysin kasvipohjaisia. Gluteenittomuuden varmistaa valmistamalla pohjat esimerkiksi maissijauhoista. Täysin kasvipohjaisen version saa vaihtamalla tortillaletun esimerkiksi salaatinlehdeksi.

K-Citymarket Päivärannasta löydät kaiken herkulliseen taco-iltaan! Nappaa siis ostoslista mukaan ja suuntaa notkuvien tiskien ääreen. Tai hyödynnä kiireisen arjen pelastajaa eli ruuan verkkokauppaa, ja saat ostokset suoraan kotiovellesi, juuri silloin kun itse haluat.

Vinkki! Katso alta lohitacojen resepti!

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

K-Citymarket Päiväranta

Päivärannantie 18, 70420 Kuopio
Avoinna ma–su klo 7–22
Jaa artikkeli

Tekijät

Mirka Happonen