Takaisin sivun yläreunaan

Minun Tahkoni: Jere Sallinen

Teksti Oodia/Topias Tölli | Kuvat Jere Sallisen kotialbumi

Jere Sallinen on ammattilaisjääkiekkoilija ja maailmanmestari, joka viettää mielellään aikaa Tahkolla.

Tahko on minulle tuttu paikka jo useamman vuoden takaa. Kavereiden kanssa on tullut vietettyä aikaa Tahkolla paljonkin, erityisesti kesäisin. Nelisen vuotta sitten hankin Tahkolta itselleni mökin, se on ollut kyllä hyvä päätös, jota en ole katunut päivääkään.

Pelaan ammatikseni jääkiekkoa, ja työssäni kesäajat ovat omatoimista harjoittelujaksoa. Tahko on tarjonnut aina loistavat puitteet treenamiseen: sieltä löytyy hyvät kuntosalit ja pitkät rappuset joissa hikoilla. Tahkolla saa kyllä pidettyä kunnostaan huolta ja tehtyä sopivan treenin! Tykkään muutenkin kaikenlaisista aktiviteeteista. Sähly, padel, tennis ja golf ovat lajeja, joiden parissa aikani kuluu Tahkolla kesäisin. On muuten erittäin hieno juttu, että Tahkolle saatiin padelkenttä, se on ollut kovalla käytöllä. Tahkolta löytyy myös kaksi huikeaa golfkenttää. Sanoisin, että Tahkolta löytyy kaikki, mitä rentoon kesän viettoon tarvitsee.

Pidän myös Tahkon talvesta. Vietän aikaa Tahkolla pääasiassa kesäisin, mutta joskus, kun kausi loppuu aikaisin tai joukkueessa on maajoukkuetauko, pääsen käymään Tahkolla myös talviaikaan. Talvella ykkösjuttuja Tahkolla on tietysti laskettelu, se on erittäin kivaa. Sitten tykkään myös hiihtämisestä, murtsikkahiihtoon Tahko tarjoaa myös erittäin hyvät mahdollisuudet. Myöskin moottorikelkkailulle on hyvät baanat Tahkolla, kelkkareitit on viimeisen päälle kunnossa. Ja vaikka Tahkolla ei ole jäähallia, niin olen kyllä luistimet Tahkollakin laittanut jalkaan, kun on ollut sopiva tilaisuus ja päässyt järven jäälle luistelemaan. Kyllä Tahkolla kelpaa viettää aikaa talvellakin.

Jere Sallinen pelaa ammatikseen jääkiekkoa.

Tahkolla on myös hyvä valikoima ruokapaikkoja. Olen käynyt oikeastaan kaikissa Tahkon ravintoloissa, ja pelkästään hyvää sanottavaa löytyy kaikista. Hyvän ruuan ystävä ei pety Tahkolla. Ja pakko mainita myös mökkinaapurini Laaksosen Jukan ja kumppaneiden järjestämät kesäteatteriesitykset, tykkäsin paljon. Oli tosi hauska show. Kiva, että järjestetään tuollaista erityylistä aktiviteettia.

Aktiviteettien lisäksi nautin Tahkon rauhallisuudesta. Jokainen kaipaa joskus omaa rauhaa ja tilaa, ja Tahkolla on kyllä hyvä pysähtyä myös hetkeksi nollaamaan kiireitä ja miettimään asioita. Toisaalta tykkään myös siitä, että Tahkolla tapaa ihmisiä. Kavereiden kanssa hengailu on olennainen osa minun Tahkoani.

Kaiken kaikkiaan Tahko on sopiva paketti aktiviteetteja, sosiaalisuutta ja myöskin rauhallista olemista. Tahko on huippu paikka, ja on aina mukavaa palata takaisin Tahkon maisemiin.

Jaa artikkeli

Tekijät

Topias Tölli