Takaisin sivun yläreunaan

Monipuolisesti liikunnan iloa

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Kuopion kansalaisopisto

Matalan kynnyksen liikuntakurssit innostavat liikkumaan ja kokeilemaan uusia lajeja.

Liikunta auttaa virkistämään mieltä, voimaan paremmin ja edistämään omaa terveyttä. Kuopion kansalaisopisto on Suomen viidenneksi suurin kansalaisopisto, ja sen liikunta- ja hyvinvointikursseilla käy vuosittain yli 3 000 ihmistä. Erilaisia liikunta- ja hyvinvointikursseja tarjolla on yli 700 kappaletta.

– Liikunnan lisäksi meillä on Terveyttä ja hyvinvointia -ainealue. Sen ydinajatus on terveellisen ja hyvän elämän edistäminen esimerkiksi elämänhallintaan, uneen, stressiin ja ravintoon liittyvien kurssien ja luentojen avulla, havainnollistaa tanssinopettaja ja asiakaspalvelun esihenkilö Anu Rissanen Kuopion kansalaisopistolta.

 

Kansalaisopiston kevätlukukausi alkaa tammikuussa, ja silloin opistolla starttaa yli 300 uutta kurssia. Mukaan voi lähteä myös kesken kauden, mikäli paikkoja on jäljellä.

– Tarjonnassa on muun muassa runsaasti erilaisia tanssikursseja, hikitreenejä, rauhallista joogaa ja kehonhuoltoa, vesijumppaa sekä ulkoliikuntaa. Esimerkiksi pilates on nyt erittäin suosittu laji, joten kurssit täyttyvät minuuteissa, vinkkaa Rissanen.

Liikuntakursseissa näkyvät alueelliset erot: esimerkiksi Maaningalla painottuvat ulkoliikunta ja retkeily ja Nilsiässä puolestaan tehdään yhteistyötä Tahkon kanssa. Eri-ikäiset harrastajat liikkuvat eri alueiden välillä sujuvasti sinne, missä mieluisaa kurssia järjestetään.

– Tärkeintä on liikunnan ilo ja yhdessä liikkuminen. Kannustan tutkimaan rohkeasti koko toiminta-alueen mahdollisuudet. Kursseja on helppo selata verkossa, jossa voi samalla myös ilmoittautua. Jos kaipaa henkilökohtaisempaa palvelua, meille voi soittaa tai tulla käymään Kuopion Puistokartanolla tiistaisin kello 10–14 ja keskiviikkoisin kello 12–17.30, kannustaa Rissanen.

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä