Takaisin sivun yläreunaan

Motivaatiotekijöitä etsimässä

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Heikki Ståhlberg | Kaupallinen yhteistyö

Yksilöllinen johtaminen lisää työhyvinvointia ja auttaa jokaista loistamaan työssään.

Tuntuuko joskus siltä, että työpaikassa nakertaa jokin, muttet oikein osaa sanoa, mikä? Itseymmärrystä voi lisätä motivaatioprofiililla. Työkalun avulla voi sanoittaa millaisista asioista työntekijä usein saa energiaa ja mitkä asiat saattavat häntä pitkällä tähtäyksellä uuvuttaa.

– Profiili perustuu 16 erilaiseen motivaatiotekijään. Niitä ovat esimerkiksi valta, riippumattomuus, uteliaisuus, idealismi ja syöminen. Kiinnostavaa on, etten ole koskaan nähnyt kahta identtistä profiilia, vaan jokainen tulos on aina yksilöllinen, luettelee OpoCoachingin motivaatiovalmentaja Marjaana Herlevi.

Motivaatiovalmentajat Marjaana Herlevi ja Leena Ståhlberg auttavat työyhteisöjä tunnistamaan tiimien motivaatiotekijät.

 

Kollega Leena Ståhlberg jatkaa, että profiili on ensisijaisesti itseymmärryksen työkalu, jota voidaan hyödyntää myös johtamisessa. Ståhlberg kuvailee, että esimerkiksi korkea vallan tarve voi näyttäytyä siten, että ihminen haluaa vaikuttaa ja saada asioita aikaiseksi. Mikäli vallantarve on matala, ihminen voi kuormittua vaikkapa kiertävästä puheenjohtajuudesta, jossa asioita pitäisi delegoida muille.

– Motivaatiokyselyssä on 128 väittämää, joiden perusteella motivaatiotekijä asettuu janalle. Lopputuloksesta jokainen saa 50-sivuisen raportin. Tulokset puretaan joko kahdestaan tai pienien tiimien kesken, ja niistä voidaan tunnistaa myös koko tiimiä koskevat motivaatiotekijät, kertoo Herlevi.

RMP-työkalu perustuu Reissin motivaatiotietouteen. Valmentajat ovat kehittäneet työkalusta myös nuorille sopivan mallin ja kouluttaneet nuorten motivaatiovalmennukseen jo noin 200 valmentajaa.

– Toistemme motivaatiotekijöiden tunnistaminen lisää työhyvinvointia. Vahvuuksia vahvistamalla johtaja voi auttaa jokaista työntekijää loistamaan työssään, summaa Ståhlberg.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

OpoCoaching

info@opocoaching.fi
Puh. 044 7220 372, Leena Ståhlberg
Puh. 044 5080 808, Marjaana Herlevi
www.opocoaching.fi

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä