Takaisin sivun yläreunaan

Espanjasta suomalaiseen sydämeen

Teksti Oodia/Roosa Kosunen | Kuvat Oodia/Roosa Kosunen | Kaupallinen yhteistyö

Espanjalaiset maut tuovat mukavaa vaihtelua suomalaisiin annoksiin.

Talviaikaan parasta tekemistä on istuutua ystävien kanssa saman pöydän ääreen ja nauttia hyvää ruokaa. Illan menuun sopii esimerkiksi monien rakastama Iberianlautanen, joka kokoaa yhteen Espanjan parhaimmat juustot, leikkeleet, keksit ja oliivit.

– Pakkaamme Iberianlautasen mukaan, tai siitä voi nauttia porukalla baarin puolella. Puotimme on kuin pieni espanjalainen kupla, johon saa tulla sosialisoimaan ja maistelemaan aitoja makuja, hymyilee yrittäjä Angel Silva.

Espanjan Herkut on tapasbaari ja gourmetmyymälä, joka on täynnä autenttisia espanjalaisia ruokia ja juomia. Myymälän vitriinistä löytyy monipuolinen kattaus tapaksia, pintxoja sekä makeita herkkuja. Lisäksi myynnissä on erilaisia juomia ja kuivatuotteita, joiden avulla maan makuja voi luoda kotikeittiöissäkin.

– Meiltä löytyy Paella-mausteseoksia ja monia palkintoja maailmalla voittanutta Master Miller Ekstra -neitsytoliiviöljyä, jotka sopivat erinomaisesti suomalaiseen suuhun. Hyllytuotteet ovat helposti noudettavissa ja soveltuvat hyvin viemisiksi, vinkkaa Silva.

Kauppahallissa pääsee maistamaan myös churroja eli espanjalaisia munkkitankoja, joita voi syödä sellaisenaan tai dipata kuumaan suklaaseen. Tilauksesta valmistuvan jälkiruuan kylkeen voi napata moneen makuun sopivia erikoiskahveja.

Asiointi leppoisan palvelun myymälässä on mukavaa, mutta tilauksen voi tehdä myös kotisohvalta käsin. Posti kuljettaa tuotteita ympäri Suomen, jotta jokaisella olisi mahdollisuus maistaa pieni pala Espanjaa.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Espanjan Herkut

Kuopion kauppahalli, Kauppakatu 45, 70110 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Roosa Kosunen