Takaisin sivun yläreunaan

Rullaile työsuhdepyörällä

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Sähköpyörällä myös työmatkat sujuvat kevyesti.

Sähköpyöräily on kasvanut viime vuosina isoksi trendiksi, ja varsinkin Kuopion mäkisillä teillä sähköavusteisuus helpottaa kulkemista. Tämän vuoden alusta myös työsuhdepyörä on verovapaa luontaisetu.

– Pyörällä pääsee hikoilematta vaikka suoraan kokoushuoneeseen, kun yllä on tuulenpitävä vaatetus. Sähköpyörällä on helppo kulkea myös talvisin, sillä sitä ei pieni lumi haittaa, kertoo yrittäjä Antti Lehtonen Sähkis.fi:stä.

Lehtonen vinkkaa, että työsähköpyörä kannattaa hankkia leasingsopimuksella. Sopimuksen päätyttyä työntekijä voi lunastaa pyörän edullisesti itselleen jäännösarvolla. Säästö on noin 40 prosenttia uuden pyörän hankintahinnasta. Verovapaata etua voi saada enintään 1 200 euroa vuodessa. Etu on mahdollista hyödyntää useana vuotena peräkkäin.

Vapaa-aikaa ajatellen Kuopiossa on runsaasti loistavia pyöräilypolkuja ja -reittejä, jotka ovat käytössä myös talvisin. Täysjousitetut pyörät ovat todella mukavia, ja kulku on tasaista myös monttuisessa maastossa.

Sähköpyörää ei pieni lumi haittaa, joten sillä on talvisinkin kevyt ajaa, kertoo yrittäjä Antti Lehtonen.

 

Talvisin fatbike tai plussakoon rengas on hyvä valinta. Pimeään aikaan heijastimet ja valot ovat tärkeät. Akut kestävät talviset olot hyvin, kunhan akun ottaa aina ulkoilun jälkeen lämpimään ja lataa vasta, kun akku on lämmennyt. Täydellä akulla pääsee polkemaan jopa sata kilometriä.

– Kannattaa vain pukea tarpeeksi päälle, eli varautua vähintään lämpimillä kengillä ja hanskoilla sekä kasvojen suojaamisella, vinkkaa Lehtonen.

Pyöräilyn makuun pääsee helposti vuokraamalla sähköpyörän käyttöön muutamaksi tunniksi. Sähköpyörän voi vuokrata vaikkapa synttärilahjaksi, minkä jälkeen voi yhdessä lähteä elämystreffeille. Parin tunnin pyörävuokra alkaa 39 eurosta ja lasten pyörissä 30 eurosta. Pyöriin ja lisävarusteisiin pääsee tutustumaan Lehtosen Kolmisopella sijaitsevassa myymälässä.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Sähkis.fi

Suvannontie 1, 70780 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen