Takaisin sivun yläreunaan

Tommi Mäkinen – Minun Tahkoni

Teksti Oodia/Marlene Sanoukian | Kuvat Toyota Team/Colin Mcmaster

Tommi Mäkinen on nelinkertainen ralliautoilun maailmanmestari ja Toyotan moottoriurheilun neuvonantaja.

Olen syntyisin Puuppolasta, entisen Jyväskylän maalaiskunnan alueelta. Tahkoon olen tutustunut jo kauan sitten kavereiden kautta ja käynyt siellä aina silloin tällöin lyhyitä aikoja. Hirveän paljon en ole siellä kerennyt olla, kun olen työni myötä ollut aika paljon reissussa.

Avopuolisoni on viettänyt koko ikänsä Tahkolla paljon aikaa, joten olemme yhdessä alkaneet käydä siellä enemmän ja olen päässyt tutustumaan siihen paremmin. Viime vuoden aikana päätimme yhdessä investoida yrityksemme kautta Tahkolle, koska näemme paljon potentiaalia alueen kehittymisessä. Korona muutti reissuelämääni, joten nyt ehdin jatkossa itsekin viettää enemmän aikaa Tahkon aktiviteettien parissa.

Tommi Mäkinen aikoo viettää jatkossa yhä enemmän aikaa Tahkon aktiviteettien parissa.

 

Tahko kehittyy koko ajan. Minulla Tahko-innostuksen sai käyntiin se, että siellä on myös kesällä todella paljon aktiviteetteja. Olen aina tykännyt mieluummin ulkoharrastuksista kuin sisäliikunnasta. Tahkolla pystyy harrastamaan monenlaisia juttuja, kuten golfia, ja siellä on hienot maastot ja sopivat olosuhteet maastopyöräilyyn, jota me puolisoni kanssa yhdessä harrastamme. Viime syksynä kävimme aika paljon ajamassa maastopyöräilyreittejä ja pelaamassa golfia. Tahkolla on myös Suomen pisimmät portaat, joita kerkesin jo koiramme kanssa kiipeämään. Alkutalvesta kävimme vaellusreiteillä, jotka ovat aika mieleenpainuvia lukuisine kanjoneineen. Talvisin Tahkolla on hirmu mukavat rinneprofiilit ja paljon palvelutarjontaa.

Olen pannut merkille, että Tahkolla on aika paljon erinäköisiä alueita. Panorama Barilta ja Pehkubaarilta on ylhäältä hienot näkymät. Panoramalta lähtevä alamäkifillarirata on erittäin kiva, ja se on pikku haaste vielä pitkän pyörälenkin päätteeksi. Sähköpyörillä voi Tahkolla ajella ihan ympäri vuoden.

Töiden puolesta minulla on ollut vapaa-aikaa nyt pikkasen paremmin. Toimin nykyisin Toyotan moottoriurheilun neuvonantajana. Korona on hidastanut vähän työhommia Japanin suuntaan, missä meillä on Toyotan kanssa projekteja. Japanissa piti käydä jo yli vuosi sitten maaliskuussa, ja sen jälkeenkin monta kertaa. Nyt olemme pääosin Jyväskylässä, missä meillä on maatila ja yhtiöllä vielä kaikkea muuta toimintaa. Toimimme aiemmin myös Tallinnan päässä, mutta koronan takia emme ole nyt viime aikoina viettäneet siellä hirveän paljon aikaa.

Tänä kesänä käydään Tahkolla sen mukaan, miten ennätetään. Vielä en aio tehdä tarkkaa suunnitelmaa. Sieltä löytyy varmasti monenlaista uudenlaista tekemistä. Maastopyöräilyssä aion laajentaa reviiriä ja ajaa pitempiä reissuja ja katella maisemia. Veneilyhommiakin aion kokeilla, olen aiemminkin veneillyt paljon kesäaikaan. Ironman-kisat ovat Tahkolla valtava tapahtuma. Viime kesänä ne piti perua koronan takia, mutta niitä olisi kiva seurata, samoin Tahkon MTB-kisaa.

Jaa artikkeli

Tekijät

Marlene Sanoukian