Takaisin sivun yläreunaan

Ulkoilua ja säpäkkää padelia

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Syksyllä nautitaan raikkaasta ulkoilmasta, sähköpyöräilystä ja suositusta padelista.

Elokuussa Tahkolle avautui Tahkon kyläyhdistyksen toimesta toteutettu upea Huutavanholman uudistettu reitti.

Aiempi reitti oli alle viiden kilometrin mittainen, mutta melko vaativa luontopolku. Nyt luonnonsuojelualueen kautta kulkevan reitin kulkemista on helpotettu, sillä reitin varrelle on rakennettu pitkospuita, portaita ja tasanteita. Myös aiempi puron yli johtava silta uusittiin, joten upeista lehtomaisemista voi nauttia entistä turvallisemmin. Pitkospuiden ansiosta reittiä pitkin pääsee nyt kulkemaan myös pikkukengillä tai vaikka lapsen kanssa.

Päivitetty Huutavanholman reitti on suoraan yhteydessä noin 10 kilometrin mittaiseen Tahkon Tähtikierros -reitistöön. Huutavanholman lehtomaisemista pääsee kävelemään Tahkon huipulla sijaitsevalle näköalatornille. Huippua pitkin puolestaan pääsee kävelemään viime syksynä avautuneelle Mäkiaution upealle rotkolle, jossa on myös laavu evästämiseen. Laavulta on kätevä jatkaa matkaa rinnettä takaisin alas kohti Tahkonlahden siltaa.

Reitti toimii mainiosti myös päinvastoin, ja se on helppo myös puolittaa hyödyntämällä Tahkon portaita.

Uudistetulla Huutavanholman reitillä kelpaa ruskaretkeillä, iloitsevat Elli Issakainen ja Merja Tiihonen Tahko Spalta.

 

Kävelyn lisäksi Tahkon alueella on uusi ympärivuotinen 20 kilometriä pitkä maastopyöräilyreitti, joka kulkee Nipasen, Tarpisenmäen sekä Varpaisjärventien eteläpuolen kautta. Alueella on myös muita pidempiä ja lyhyempiä maastopyöräreittejä, jotka kulkevat sekä haastavammin rinteissä että tasaisemmalla maalla.

Maastopyöräilyyn sopivat mainiosti e-fatbiket, joita saa kätevästi vuokratuksi Tahko Spa Hotelin aulasta. Hotellin asiakaspalvelijat osaavat vinkata sopivat ulkoilureitit ja luontopolut niin koko perheelle kuin haastavampaankin makuun.

– Tutkimusten mukaan jo 15 minuutin metsässä oleskelu laskee sykettä, verenpainetta ja stressiä. Kunnon metsäreissuun kuuluvat aina hyvät eväät. Eväät ovat myös hyvä syy lähteä retkelle, sillä ne maistuvat erityisen hyvälle luonnonhelmassa. Evästämisen yhteydessä voi pysähtyä ihastelemaan maisemia tai rupattelemaan oman reissukaverin tai vaikkapa tuntemattomien vaeltajien kanssa, kertoo Nilsiä–Tahko-alueoppaanakin toimiva Tahko Spa Oy:n myyntipäällikkö Merja Tiihonen.

Vastaanotosta saa vuokratuksi myös mailat ja pallot huippusuosittuun padeliin. Suosittu pallopeli on huomioitu Tahkollakin, sillä hotellin yhteyteen valmistui tänä kesänä kaksi uutta padel-kenttää edellisvuonna valmistuneen kentän lisäksi. Padel on maailman nopeimmin kasvava pallopeli eikä syyttä: säpäkkä peli yhdistelee mielenkiintoisesti tennistä ja squashia. Sääntöjen mukaan padel on aina nelinpeli, mutta pallottelemaan voi hyvin lähteä kaksinkin.

Ulkoilujen ja pallopelien lomalla energiavarastoja kannattaa käydä täydentämässä Tahko Span yhteydessä sijaitsevassa ravintola Riemussa. Hotellin tasokkaissa majoituksissa ja pehmeissä pedeissä majoittumisen jälkeen puolestaan riittää jälleen puhtia uuteen seikkailuun.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Tahko Spa Oy

Keitaankatu 1, 73310 Tahkovuori
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen