Takaisin sivun yläreunaan

Unelmiesi laituri

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Marinetek | Kaupallinen yhteistyö

Pohjolan olosuhteet huomioiva laituri kestää sukupolvelta toiselle.

Kesämökin tai omakotitalon rannan kruunaa laadukas laituri, joka tuo pihaan myös ripauksen ylellisyyttä. Laituri kannattaa uusia viimeistään siinä vaiheessa, kun se alkaa repsottaa tai sen ponttoonit ovat rikkoutuneet. Kallaveden vedenkorkeus voi vaihdella jopa 50–90 senttiä, joten paras ratkaisu on hankkia kelluva ratkaisu.

– Laiturin hankinnassa on huomioitava sen käyttötarve sekä tuleva sijainti. Asiantuntija osaa paikan päällä käytyään kertoa, millainen laituri rantaan sopii, kertoo Marko Hyvärinen Suomen Laituriasennukselta. Yritys jälleenmyy laadukkaita Marinetekin ponttoonilaitureita aina pienistä uimalaitureista venesatamiin.

Laituria ei kuitenkaan voi ostaa suin päin verkkokaupasta, vaan hankinnassa kannattaa hyödyntää reippaasti asiantuntijoiden apua. Kyseessä on pitkäikäinen hankinta, ja laiturin käyttöikää saadaan lisätyksi huolellisella hoidolla ja tarvittaessa jäiltä turvaan siirtämisellä.

– Tarvittaessa voimme hakea laiturin talvehtimaan varastoalueellemme. Laitureilla on kahden vuoden takuu ja asennustyöllä vuoden, mutta takuu ei korvaa jään aiheuttamia vahinkoja, muistuttaa Hyvärinen.

Useita laiturimalleja löytyy suoraan Suomen Laituriasennuksen varastosta, joten ne saa omaan rantaan nopealla aikataulululla. Muuten laiturin toimittamiseen menee pari kolme viikkoa. Kevään korvilla on hyvä hetki toimia, jos kaipaa uutta laituria juhannukseksi. Hinnat alkavat noin tuhannesta eurosta, ja laiturin voi halutessaan asentaa myös itse.

– Omatoimirakentajille meiltä löytyvät kaikki tarvittavat tarvikkeet ja varaosat, Hyvärinen vinkkaa.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Suomen Laituriasennus Oy

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä