Takaisin sivun yläreunaan

Urheiluhallin kokoinen pakohuone

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat SuperCorner Tahko | Kaupallinen yhteistyö

Liikunnallinen pakohuonepeli hyödyntää niin älypähkinöitä kuin sisäliikuntapuiston mahdollisuuksiakin.

Olipa luvassa sitten syntymäpäivät, polttarit, pikkujoulut tai työhyvinvointipäivät – pakohuoneesta on päästävä pois! SuperCorner Tahkolla on kenties Suomen suurin pako”huone”, sillä pelipaikka on tällä kertaa urheiluhallin kokoinen.

– Hyödynnämme peleissä kaikkia sisäliikuntapuiston resursseja. Mukana on sekä perinteistä pakohuonepelin ideaa eli sekä ongelmanratkaisua että liikunnallisia elementtejä, kuvailee SuperCorner Tahkon yrittäjä Kari Ikonen.

Escape Parkiin on tulossa kolme erilaista kanavaa, joista ensimmäinen painottuu yhteistyökykyyn ja toinen enemmän älypähkinöihin. Kolmas kanava julkaistaan alkuvuodesta, ja siitä on Ikosen mukaan tarkoitus rakentaa liikunnallinen versio.

– Pelien aikana puisto on yksityiskäytössä. Tarkoitus on pitää hauskaa rennolla meiningillä sekä samalla ratkaista tehtäviä ja vapautua vankilasta kahdessa tunnissa. Pelit sopivat hyvin kaikenlaisille ihmisille, Ikonen sanoo.

Aikuisille suunnattuihin pakopeleihin voi osallistua kerralla 5–25 ihmistä, ja keväällä mahdollistuvat jopa 40 henkilön porukat. Pelit ovat pääsääntöisesti tarjolla silloin, kun sisäaktiviteettipuisto on kiinni tai siellä on hiljaisempaa. Lähtökohtaisesti pelaamaan pääsee varsinkin arkiaamuisin kello 9–11 ja illalla kello 19–21.

Kaikki pelit tarjoavat osallistujille hauskuutta, löytämisen riemua, ripauksen jännitystä sekä yllättäviä haasteita ja oppimiskokemuksia. Ikonen vinkkaa, että myöhemmin keväällä halliin on tulossa myös Pakoputki-peli. Kyseessä on noin 30 minuutin pikapeli, joka sijoittuu puiston kiipeilykortteleihin. Peli sopii myös pienille perheporukoille.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

SuperCorner Tahko

Keitaankatu 1, 73310 Tahkovuori
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä