Takaisin sivun yläreunaan

Viinijuhlat 25 vuotta: Parasta vuosikertaa

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen, Viinijuhlat | Kaupallinen yhteistyö

Pirskahteleva kaupunkifestivaali täyttää tänä vuonna jo 25 vuotta.

Kuopio Wine Festivalia vietetään tänä vuonna 25. kertaa. Juhlavuoden kunniaksi festivaali alkaa jo päivää aiemmin torstaina eli yhden lisäpäivän voimin. Kahden vuoden tauon jälkeen juhlat on toivotettu lämpimästi tervetulleiksi, sillä esimerkiksi joidenkin päivien Viinikylän Viinituvat on varattu täyteen.

– Tänä kesänä Viinijuhlia ei rajoiteta yhteen maahan, vaan parhaita makuja ammennetaan ympäri maailman, kertoo ravintolapäällikkö Henriikka Hiltunen.

Suomen ykösluokan artistit villitsevät viinijuhlakansaa.

 

Festivaalin artistikattaus on jälleen Suomen kärkikastia, eikä nälissäänkään tarvitse olla. Viinijuhlien ruokalistalta löytyy niin klassikoita kuin välimerellisiä tuulahduksiakin. Tänä vuonna alueen ruokakojuilta saa muun muassa burgeria, napolilaista pitsaa sekä laatudöneriä niin lihaisana kuin vegaanisenakin.

– Wine Makers Loungessa nautitaan viiden ruokalajin illallinen ja päästään tapaamaan viinituottajia. Juhlavuoden mukaan nimetyssä Bistro25-ruokateltassa pääsee illallistamaan à la carte -ravintolan tapaan. Sinne voi tehdä pöytävarauksen tai saapua spontaanisti, kertoo keittiöpäällikkö Hannu Pöyhönen ja jatkaa:

– Ruokatarjonnassa käytetään runsaasti kesän tuoreita raaka-aineita sekä mahdollisuuksien mukaan paljon lähituotteita. Lisäksi tapahtumassa on maistuvia juustoja ja leikkeleitä, jotka tuodaan muun muassa Italiasta, Espanjasta ja Ranskasta.

Henriikka Hiltunen ja Hannu Pöyhönen odottavat Viinijuhlia jo innolla.

 

Myös Wanha Satama toimii tänä vuonna osana viinijuhla-aluetta kello 17 eteenpäin. Kuopio Wine Festival järjestetään Kuopion satamassa 30.6.–9.7.2022. Tarkemmat tiedot ohjelmasta sekä juoma- ja ruokalistasta löytyy tapahtuman verkkosivuilta.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopio Wine Festival

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen