Takaisin sivun yläreunaan

Poimintoja Kuopion kesätapahtumista

Teksti Oodia/Roosa Palokangas | Kuvat Oodia/Mirka Happonen, tapahtumanjärjestäjät | Kaupallinen yhteistyö

Näe ja tunne kaupunkisi kesä. Kuopiossa on tarjolla useita kesätapahtumia ja -aktiviteetteja. Poimi omasi!

Kuva: Kuopion Kaupunki/Vicente Serra

Meidän Kuopio -festivaali elo-syyskuu 2021

Meidän Kuopio -festivaali on yhteisöllinen, monimuotoinen, luova, yllätyksellinen kaupunkifestivaali, johon kaikki kuopiolaiset ovat tervetulleita mukaan. Mukana on erilaisia ja erikokoisia tapahtumia pienistä naapuruston pihatapahtumista teatteriin ja konsertteihin. Festivaali tekee Kuopiosta yhden suuren kohtaamispaikan. Meidän Kuopio levittäytyy eri puolille kaupunkia kuukauden ajan elo-syyskuussa 2021.

www.kuopionseina.fi

Kuva: Kuopion ev. lut. seurakunnat

Hautausmaakävelyt 10.6.–2.9.2021

Kesän opastetut hautausmaakävelyt ovat ainutlaatuinen tapa tutustua alueen hautausmaihin, muistomerkkeihin, vainajien elämään ja samalla myös Kuopion historiaan. Opas kertoo muun muassa kohtalokkaista kuopiolaisista elämäntarinoista sekä vanhojen ammattiryhmien kuten kätilöiden ja haudankaivajien arjesta. Hautausmaakävelykierroksia järjestetään Kuopion keskustan alueella sekä Kallaveden ja Järvi-Kuopion usealla hautausmaalla. Kuopion evankelisluterilaisen seurakunnan tarjoamia hautausmaakierroksia on järjestetty suuren suosion ansiosta Kuopiossa jo yli kaksikymmentä vuotta.

www.kuopionseurakunnat.fi

Kuva Kuopion Kaupunki/Vicente Serra

Kävelykierrokset 15.6.–29.7.2021

Kuopion Oppaat järjestävät kesällä kaksi uutta kävelykierrosta, joilla esitellään miten uusi ja vanha limittyvät Kuopiossa toisiinsa. Viehättävä Valkeinen ja hurmaava Hatsala -kierroksella kävellään Valkeisenpuiston kautta Hatsalan kaupunginosaan, jossa tutustutaan muun muassa pitkään sotilaskäytössä olleeseen Kuopion kasarmialueeseen. Uutta ja vanhaa Kuopiota -kierroksella kävellään sataman uuden aallonmurtajan ja vankilan läheisyydessä sijaitsevien mielenkiintoisten kohteiden kautta uudelle Kuopion Portille. Kuopion Oppaat järjestävät myös European Region of Gastronomy -juhlavuoden Maistellen Kuopiota -ruokakierroksia.

www.kuopionoppaat.fi

Kuva: ERG/Urban

Euroopan ruokamaakunta & SATOA Kuopio Food Festival 27.7.–8.8.2021

Anna uniikin ruokakulttuurin hurmata − Pohjois-Savo on valittu koko Euroopan maukkaimmaksi 2020−21. Herkullinen aarreaitta tarjoaa aitoa savolaista gastronomiaa, inspiroivia makuja, puhtaita lähituotteita, tapahtumia ja uudenlaisia matkailuelämyksiä. Kutkuttavaan kokonaisuuteen kuuluu niin yksittäisille matkailijoille, seurueille kuin ryhmillekin sopivaa tekemistä. Pöytä on katettu www.tastesavo.fi. SATOA-ruokafestivaalia juhlitaan Kuopiossa pe−la 27.−28.8.2021 Kuopion torin läheisyydessä. Iloinen ruokafestari on paikallisten makujen juhla katuruokakulttuurin hengessä, ja sen päätähtenä loistavat pohjoissavolaiset lähiraaka-aineet ja alueen tasokkaat ravintolat.

www.satoa.fi

Huomioithan, että koronatilanne voi vaikuttaa järjestettäviin tapahtumiin. Tarkistathan ajankohtaiset tiedot toimijoiden www-sivuilta.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopion kaupunki

Tulliportinkatu 31, 70110 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Roosa Kosunen
Mirka Happonen