Takaisin sivun yläreunaan

Virkistäviä elämyksiä

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Vapaa-ajankeskuksesta löytyy arkeen ja lomaan sopivasti liikettä sekä hauskanpitoa.

Rennon letkeää kesäpäivää on mukava viettää järven rannalla, sopivasti omassa rauhassa, mutta lähellä palveluita. Kaupungin aurinkoisinta rantaa etsittäessä kannattaa suunnata Kylpylähotelli Kunnonpaikkaan, jossa auringosta voi nauttia pitkälle iltaan. Rannassa voi pulikoida, ottaa aurinkoa tai vuokrata käyttöön SUP-lautoja, kanootteja, kajakkeja sekä soutuveneitä. Myös perinteinen savusauna lämpiää maanantaisin ja torstaisin.

– Meillä on kenties yksi Kuopion kauneimmista terasseista, joista on esteetön näkymä suoraan Kallavedelle. Kesällä terassilla on ihana nauttia vilvoittavista juomista, ruuasta ja musiikista, fiilistelee Kunnonpaikan liiketoimintajohtaja Heli Vehkala.

Pihapiirissä on myös biitsikenttä, frisbeegolf- ja minigolfrata ja ulkokuntosali. Ravintolatoimen päällikkö Toni Sallinen vinkkaa, että ravintola on avoinna joka päivä aamusta iltaan, joten pelien jälkeen siellä on helppo piipahtaa vaikka oluella ja pitsalla.

– Päiväsaikaan tarjolla on myös monipuolinen noutopöytälounas. Tarjolla on aina pari lämmintä ruokaa ja täysipainotteinen kasvisruoka, kertoo Sallinen. Ravintolassa on panostettu väljyyteen, jotta jokainen seurue voi olla helposti omassa porukassaan. Kaitsijoille huolettomuutta tuo lasten oma leikkipaikka, jossa perheen pienimmät voivat puuhastella aikuisten ruokailun ajan.

Heli Vehkala ja Toni Sallinen ovat innoissaan kesän SUP-lautajoogasta sekä muista Kylpylähotelli Kunnonpaikan ulkoilumahdollisuuksista

 

Tämän kesän uutuus on järvellä järjestettävä SUP-lautajooga, kun kylpylän puolelta tuttu laji Reax aqua -yoga siirtyy ulkoilmaan. Jumppa tapahtuu rauhallisesti laudan päällä pienissä ryhmissä. Muutenkin kesän aikana järjestetään runsaasti ryhmäliikuntaa niin ulkona, ryhmäliikuntatiloissa kuin kylpylässäkin. Lisäksi rautaa voi nostaa neljällä erilaisella kuntosalilla.

Heli Vehkala havainnollistamassa SUP-lautajoogaa.

 

– Sadepäivälle mukavaa tekemistä löytyy myös myös lasertaisteluareenalta tai pakohuoneista. Sisällä voi pelata suosittua pickle ballia joko kaksin tai nelinpelinä. Lasten synttärijuhlia järjestetään muun muassa NERF-taistelun tai keppihevosteeman ympärille. Aktiviteetit tarjoavat hauskaa ja jännittävää tekemistä erilaisille porukoille, Vehkala vinkkaa.

Kylpylähotellin ehdoton valtti ovat liikunnan, hyvinvoinnin, hemmottelun ja aktiviteettien runsaus sekä erinomaiset kulkuyhteydet. Omalla autolla tulijoille on reilusti parkkitilaa, ja aivan parkkipaikan vieressä on bussipysäkki. Rannassa on laituri, joten paikalle voi kurvata myös suoraan omalla paatilla.

– Kuopion torilta on meille matkaa 10 minuuttia moottoritietä pitkin. Idästä tuleville olemme aivan Joensuuntien päässä, ja etelästä voi ajaa pelkkää suoraa viitostietä meidän rampillemme asti ja siitä suoraan pihaan, virnistää Sallinen.

Paikalle on siis helppo piipahtaa tai jäädä pidemmäksikin aikaa. Viikon lomalla riittää jokaiselle päivälle uutta tekemistä. Hotellissa on lähes kolmesataa vuodepaikkaa ja paljon erilaisia huoneistoja yksin kulkeville tai koko perheelle tilaa tarvitseville. Myös karavaanareille löytyy parkkitilaa.

– Kehitämme aluetta ja palveluitamme jatkuvasti. Huoneistojen remontointi on jo aloitettu, ravintolaa ja pihapiiriä uudistetaan pikkuhiljaa. Kesäkaudelle valmistuu frisbeegolfradan perusparannus. Tämän vuoden aikana saamme sähköautojen latauspisteet, summaa Vehkala.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kylpylähotelli Kunnonpaikka

Jokiharjuntie 3, 70910 Vuorela (Siilinjärvi)
Myyntipalvelu ja huonevaraukset puh. 044 7476 560, myynti@kunnonpaikka.com (Avoinna ma-to klo 8–18 ja pe klo 8–16.​​​​​​)
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen