Takaisin sivun yläreunaan

Ylläpidä nuorekkuuttasi

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Bella Photo | Kaupallinen yhteistyö

Ikääntyminen koskettaa ennemmin tai myöhemmin meistä jokaista.

Sanonnan mukaan vanhemmiten kauneuden kolmio kääntyy toisinpäin. Nuorena kasvojen terävin kohta on leuassa, kun taas ikääntyessä maan vetovoima alkaa vetää meitä puoleensa.

– Tärkein hoitokeino on ennaltaehkäiseminen. Alle kolmekymppisten kannattaa keskittyä hyvän kotihoidon peruspilareihin eli käyttää säännöllisesti omalle iholle sopivaa puhdistustuotetta, kosteusvoidetta, aurinkosuojaa ja kuorintavoidetta, vinkkaa sairaanhoitaja ja SKY-kosmetologi Tiia Lindqvist Esteettiseltä kauneuskeskukselta.

Myös elämän tasapaino näkyy ihon kunnossa. Tarpeeksi vettä, unta ja liikuntaa sekä stressitöntä elämää pitävät ihon hehkuvampana.

– Fysiologialle emme kuitenkaan voi mitään. Iho löystyy ja veltostuu, kun hyaluronihappo ja kollageeni ihossamme vähentyvät. Ensimmäinen suurin notkahdus kollageenin määrässä tapahtuu noin 30–35 vuoden iässä, kertoo Lindqvist.

Tämä johtaa ryppyihin ja juonteisiin. Lindqvist kuitenkin muistuttaa, että ikämuutokset ovat useimmiten ainoastaan esteettinen asia. Mikäli rypyt kuitenkin kokee häiritseviksi, esteettisten hoitojen avulla voidaan palauttaa menetettyä hehkua ja kasvojen volyymia.

– Ihon pinnan kautta ihon uusiutumiseen voidaan vaikuttaa jonkin verran medikaalisen eli voimakkaamman kosmetiikan avulla. Esteettiset hoidot, kuten kemialliset kuorinnat, laserhoidot tai mikroneulaus, ovat tehokkaampia keinoja, sillä niiden avulla iho saadaan uudistumaan ja aiheuttamaan sitä kautta kollageeniuudistusta, Lindqvist havainnollistaa.

Tärkein hoitokeino on ennaltaehkäiseminen. Alle 30-vuotiaan kannattaa keskittyä hyvän kotihoidon peruspilareihin, vinkkaa sairaanhoitaja ja SKY-kosmetologi Tiia Lindqvist Esteettiseltä kauneuskeskukselta.

 

Pitkäaikaiset tulokset vaativat useita hoitokertoja. Yhden hoitokerran jälkeen ihon kollageenitasot nousevat piikkinä ylös, mutta ne myös tipahtavat sieltä nopeasti alas. Useammilla hoitokerroilla kollageeni saadaan myös jäämään ihoon paremmin.

Esteettisillä ihonhoidoilla vaikutetaan ihon kuntoon ja laatuun. Syvemmälle kudosten rakenteeseen, volyymiin ja muotoiluun päästään käsiksi injektio- eli täyteainehoidoilla. Hoitojen avulla voidaan palauttaa iän myötä menetettyä volyymia sekä korostaa ihmisten omia piirteitä.

– Ensimmäiset juonteet näkyvät usein yläkasvoilla ja niiden tehokkain tasoittaja on botuliinitoksiini. Botuliini rentouttaa yläkasvojen aktiivisia lihaksia ja saa siten ilmettä rentoutuneemmaksi. Parhaimman vasteen saa, kun hoidot aloittaa jo ennen syvimpiä juonteita, kertoo Lindqvist.

– Alakasvojen nasolabiaali- ja marionettijuonteita sekä hamsteripusseja puolestaan voidaan hoitaa täyteainehoidoilla. Hoidoissa injektoimalla viedään steriiliä hyaluronihappopohjaista geeliä suoraan ihon alle. Kun poskiin ja leukaan laitetaan täytettä, ilme kohottuu ja rypyt suoristuvat. Täyteainetta ei useimmiten siis injektoida suoraan ryppyyn, vaan sen avulla palautetaan kasvojen luontaista ilmettä, muistuttaa Lindqvist.

Jokainen hoitosuhde aloitetaan maksuttomalla konsultaatiolla, jossa käydään läpi asiakkaan tarpeet, toiveet ja kysymykset. Kiireettömän keskustelun kautta tehdään yhdessä suunnitelma, jolla tavoitteeseen päästään.

– Ennaltaehkäisy ja ajoissa liikkeellä oleminen ovat avainasioita, sillä esteettisillä pistos- tai ihohoidoilla ei päästä kirurgiaa vastaaviin tuloksiin, summaa Lindqvist.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Esteettinen kauneuskeskus

Haapaniemenkatu 34, Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä