Takaisin sivun yläreunaan

Intensiivisiä makuelämyksiä

Teksti Oodia/Roosa Palokangas | Kuvat Oodia/Roosa Palokangas | Kaupallinen yhteistyö

Katkarapupannu, espanjalaisittain pil pil, vie vain muutamassa minuutissa tapas-baarin tunnelmaan. Kihisevän kuumana tarjoiltava annos sopii erityisesti illallisen alkuruuaksi tai kesäpäivän hiukopalaksi.

Annoksen valmistus on helppoa, ja siinä onnistuu myös kotikokkaaja. Parhaat maut ja koostumukset varmistaa pitämällä kiehumisajan ohjeen mukaisena.

– Erityistä tarkkaavaisuutta vaatii vain se, että valkosipulit ja chilit eivät pala pohjaan ja katkaravut säilyttävät herkullisen pehmoisen muotonsa, vinkkaa Pehkun yrittäjä Jaana Sahlman.

Valmis katkarapupannu pitää parhaiten intensiiviset makunsa, kun se nautitaan välittömästi. Sahlmanin mukaan tuore vaalea leipä dipattuna pehmeän valkosipuliseen pannuun on kuin makujen ilotulitus.

– Suuta kannattaa viilentää välillä kylmällä oluella tai valkoviinillä, Sahlman ehdottaa.

Katkarapupannu on yksi Pehkun kesäruokalistan uutuuksista. Tahkovuoren hulppeissa maisemissa pääsee maistamaan lisäksi muun muassa grilliruokaa ja tuoreita leivonnaisia. Maistuvan ruuan ääreen voi nousta kesäaikaan tuolihissillä tai poiketa esimerkiksi pyöräilyretken ohessa. Ravintolan tarkemmat aukioloajat voi tarkistaa nettisivuilta.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Pehku

Pehkuntie 457, 73310 Tahkovuori
Jaa artikkeli