Takaisin sivun yläreunaan

Jukka Rintalan juhlaa Pieksämäellä

Teksti Pieksämäen kaupunki | Kuvat Pieksämäen kaupunki | Kaupallinen yhteistyö

Pyöreät 60 vuotta täyttävän Pieksämäen kesään kuuluu kulttuuria, työpajoja sekä jopa 10 kilometriä pitkä autoletka.

Kauppalasta kaupungiksi 60 vuotta sitten kasvanut Pieksämäki juhlistaa merkkivuottaan yhdessä palkitun muotitaiteilija Jukka Rintalan kanssa. Kulttuurikeskus Poleenissa on esillä Jukka Rintalan Elämän juhla -näyttely aina toukokuun lopulta elokuun puoliväliin saakka. Näyttely on osa Rintalan 45-vuotistaiteilijajuhlavuotta.

– Näyttely juhlistaa Rintalan pitää uraa. Matkalla mukana on kulkenut puoliso, pieksämäkeläislähtöinen visualisti Matti Vaskelainen. Hän vastaa myös Rintalan näyttelyn visualisoinnista, kertoo Poleenin näyttelyvastaava Tiina Kerminen.

Jukka Rintala on yksi Suomen kuuluisimmista suunnittelijoista. Useasti palkittu muotitaiteilija tunnetaan etenkin ylellisistä iltapuvuistaan ja sisustustekstiileistään.

 

Elämän juhla -näyttelyyn on tulossa täysi kattaus Rintalan tuotantoa eli uniikkeja pukuja, alkuperäisiä taideteoksia sekä teemakattauksia. Vahva viiva ja toisaalta kepeys ovat tunnusomaisia piirteitä Rintalan puvuissa ja maalauksissa. Molempia on runsaasti mukana näyttelyssä. Uniikeissa puvuissa näkyy myös muotitaitelijan taito yhdistää eri materiaaleja upeasti keskenään.

– Rintala aikoo myös itse esitellä näyttelyään kesällä Pieksämäellä. Lisäksi suunnitelmissamme on järjestää pienimuotoisia työpajoja akvarelli- ja muotipiirtämisestä, paljastaa Kerminen.

Näyttelyn avajaisia vietetään keskiviikkona 25.5.2022. Avajaisten yhteydessä järjestetään muotinäytös ja konsertti. Kulttuurikeskus Poleenin johtaja Päivi Majoisen mukaan näyttely on Pieksämäen sekä Poleenin kesän ehdoton huippu.

– Uskon, että se kiinnostaa isoa joukkoa Jukka Rintalan taiteen ystäviä, sanoo Majoinen.

Poleenin näyttelyssä nähdään muun muassa Jukka Rintalan alkuperäisiä maalauksia sekä pukusuunnitelmia.

Jukka Rintalan Elämän juhla -näyttely järjestetään 25.5.–14.8.2022 Kulttuurikeskus Poleenissa.

Kesän aikana Poleenin kirjastossa järjestetään myös Suomen Kirjainstituutti Pukstaavin tuottama Pekka Vuoren lastenkirjakuvitusten kiertonäyttely sekä pieksämäkeläislähtöisen valokuvaaja Pasi Lensun näyttely Järvien salaisuudet.

Taidekatu 2022 -tapahtuma esittelee puolestaan liiketilojen näyteikkunoissa paikallisten sekä paikkakunnalta lähtöisin olevien taiteilijoiden töitä 22.5.–31.7.2022. Lisätietoja löytyy verkkosivuilta osoitteista www.poleeni.fi sekä www.taidekatu.fi.

Big Wheels täyttää 20 vuotta

Harrasteajoneuvotapahtuma Big Wheels täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Kyseessä on yksi Suomen suurimmista vanhojen ajoneuvojen kokoontumisajoista. Vuosi vuodelta suosiotaan kasvattava tapahtuma on parhaimmillaan koonnut Poleenin rantapuistoon reilut 1 500 harrasteajoneuvoa ja jopa 18 000 hengen yleisön. Kyseessä on myös päiväkävijämäärältään yksi maakunnan suurimmista yleisötapahtumista.

Tapahtumaviikonlopun kohokohta on kokoontumisajo lauantaina 23.7.2022 aivan kaupungin keskustassa kulttuurikeskus Poleenin puiston ja Toikanniemen upeissa järvimaisemissa. Tapahtuma-alueella on edustettuna koko ajoneuvoharrastuksen kirjo merkkiin, malliin tai valmistusmaahan katsomatta, vaikkakin pääpaino on yleensä vanhoissa amerikanraudoissa.

Omat alueensa on varattu myös massiivisille jenkkirekoille sekä nostalgisille lasten polkuautoille. Lisäksi suositussa lasten pahviautoverstaassa valmistuu tapahtuman aikana toinen toistaan upeampia menopelejä.

Lauantain kokoontumisajo päättyy suureen autoparaatiin, jota on katujen varsilla seuraamassa tuhatpäinen yleisöjoukko. Parhaimmillaan autoparaatissa on ollut lähes 800 osanottajaa ja autoletkan pituus on ylittänyt kymmenen kilometriä! Tänä vuonna paraati starttaa alueelta klo 17.

Big Wheels -tapahtumaan pääsee 10 euron pääsymaksulla. Alle 15-vuotiaat lapset veloituksetta aikuisen seurassa.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Pieksämäen kaupunki

Kauppakatu 1, 76100 Pieksämäki
www.pieksamaki.fi
www.visitpieksamaki.fi

Jaa artikkeli