Takaisin sivun yläreunaan

Kuopion parasta sushia

Teksti Oodia/Heta Jyrälä, Eetu Ollikainen | Kuvat Oodia/Mirka Happonen, Kesko | Kaupallinen yhteistyö

Umami erottaa loistavan sushin hyvästä sushista. Umami on japania (旨味), ja se tarkoittaa suomeksi herkullista makua. Päivärannan K-Citymarketin sushibaarissa umami on tärkeä osa loistavaa sushia.

Helposti itsepalvelutiskistä mukaan ostettu sushi vastaa tarpeeseen saada laadukasta ruokaa – ja nopeasti. Kauppojen valmisruokavalikoimat kehittyvät hurjaa vauhtia, sillä hektiseen elämään haetaan helpotusta hyödyntämällä kauppojen palvelutiskejä. Kun samaan aikaan ruokatrendinä nousuaan jatkaa terveellisyys, on sushi oiva valinta.

Sushi oli yksi vuoden 2019 ehdottomista hittituotteista. K-ryhmän trendikatsauksen mukaan sen myyntikehitys oli hurjat 203 prosenttia. Sushin ennustetaankin olevan varma hitti myös tulevina vuosina.

Myös Päivärannan K-Citymarket surffaa trendien aallonharjalla, sillä se avasi oman sushin noutopöytänsä viime kesänä. Sushi on takuulla Kuopion parasta, sillä sen myyntiä seurataan tuntitasolla. Täten varmistetaan, että sushi on valmistettu aina mahdollisimman lähellä myyntihetkeä.

– Ainutlaatuisen maun salaisuus on alkuperäinen japanilainen riisi ja kastikkeet. Laatu on ykkösasia, ja siksi seuraammekin menekkiä tunnin tarkkuudella, jotta voimme valmistaa susheja mahdollisimman lähellä myyntihetkeä. Asiakkaalle tämä tarkoittaa ylivertaista laatua ja tuoreutta. Ero muualla tehtävään sushiin ja meillä kaupassa tunnin tarkkuudella kysynnän mukaan itsevalmistettuun tuoreeseen sushiin on valtava, kehaisee kauppias Pasi Toppari.

Viikkoja kestänyt tuotteen maun hiominen yhdessä sushimestareiden kanssa ja tuotteen laadun kehittäminen ovat olleet vaivan arvoisia. Jokainen myytävä sushipala viimeistellään käsin. Kaikki sushibaarin tuotteissa käytetyt kalat ja äyriäiset ovat MSC-sertifioituja, ja lohet leikataan aina käsin huipputuoreesta kalasta. Jokaisen sushipalan kruunavat tarkkaan valitut ja parhaat kastikkeet.

– Vapuksi (2019) avattu uusi sushipalvelumme on saanut kerta kaikkiaan loistavan vastaanoton. Sushien myynti on jopa ylittänyt tavoitteemme, ja olemme saaneet palkata joukkoomme jo viisi uutta työntekijää. Muutamassa viikossa saavutettu 100 000 kappaleen myynti ennakoi upeaa sushivuotta Kuopioon, Toppari iloitsee.

Mieleinen sushiannos on helppo koota, sillä makuvaihtoehtoja on monia. Lopulta koko annos punnitaan kilohinnan mukaan. Yksi sushipala maksaa noin 70 senttiä. Sushipalvelutiski on avoinna arkisin kello 11–20, lauantaisin kello 11–19 ja sunnuntaisin kello 11–18.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

K-Citymarket Päiväranta

Päivärannantie 18, 70420 Kuopio
Avoinna ma–su klo 7–22
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Eetu Ollikainen
Mirka Happonen