Takaisin sivun yläreunaan

Valot luovat tunnelmaa kotiin

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Ledtek | Kaupallinen yhteistyö

Valon ja varjon leikillä luodaan ylellinen tunnelma tai tehokas työpiste.

 

Mikäpä olisi upeampaa, kuin kauniisti välkkyvät tähdet saunan, kylpyhuoneen, makuuhuoneen tai vaikkapa takkahuoneen katossa. Tähtitaivaan valojen kirkkautta tai välkkeen intensiivisyyttä voi säädellä kaukosäätimellä mieluisaksi, minkä jälkeen säätimen voi jemmata kaappiin.

– Tähtitaivaalla voi luoda todellista vau-efektiä. Ne sopivat mainiosti myös terassin kattoon, jolloin hämärtyvää kesäiltaa voi tunnelmoida tähtien alla, kertoo Henri Reijonen Ledtekiltä.

Tähtitaivaalla voi luoda upeaa ja ylellistä tunnelmaa.

 

Kodin sisustus on helppo viimeistellä käyttämällä laadukkaita valoja huoneen tarkoituksen mukaan. Valot ovat sisustus-elementti, ja varsinkin skandinaaviseen tyyliin valoilla sisustaminen sopii hyvin. Modernit LED-valot korvaavat helposti vaikkapa portaiden ainoan lampun, kun jokainen porras valaistaan erikseen LED-nauhalla.

– Lisää tunnelmaa voidaan luoda hyödyntämällä epäsuoraa valoa. Esimerkiksi saunan lauteiden alle tai selkänojan taakse sopii kosteudenkestävä LED-kuitu tai LED-nauha. Sauna valaistuu tarpeeksi ja voi sanoa hyvästit ristikon takaa tulevalle valolle, kertoo Reijonen.

Saunassa valot voi sijoittaa tunnelmallisesti joko lauteiden alle tai selkänojan taakse.

Reijosen mukaan valoissa kannattaa panostaa valon laatuun. Keltaiselle valolle on kyllä paikkansa, mutta varsinkin työtilassa suositaan valkoista 4000K-valoa, sillä sen korkea CRI-arvo toistaa värit totuudenmukaisina. Oikea valosuunnittelu on suoraan yhteydessä siihen, miten miellyttävää tilassa on olla.

– Esimerkiksi keittiöön LED-nauhalla voidaan tuoda välitilan työtasolle riittävästi tehokasta valoa. Valonauha sijoitetaan mustaan, harmaaseen tai valkoiseen alumiiniprofiiliin, joten se solahtaa suoraan osaksi muuta kalustusta, toteaa Reijonen.

Yleensä keittiön valaistus alkaa haaveella kunnollisesta työvalosta, mutta pian valon määrää halutaan lisätä. Yläkaappien päälle voidaan asentaa epäsuoraa yleisvaloa, joka heijastuu seinän ja katon kautta muualle huoneeseen. Sokkelin alla puolestaan suositaan heikkotehoista valoa.

– Remontoinnissa sähköasentajan tulee poistaa vanhat loisteputket ja asentaa uudet LED-nauhat. Asentajat ovat näppäriä piilottamaan muuntajat esimerkiksi yläkaapin päälle. Valoja on niin himmentimellä kuin ilmankin, kertoo Reijonen.

Keittiön työvaloina lednauha toimii mainiosti. Pisteetön lopputulos takaa mielyttävän kokkausympäristön.

 

Reijonen on työskennellyt ledien parissa reilun vuosikymmenen, joten hän tietää, että sähköasiat voivat olla kuluttajille mysteerejä. Siksi hän auttaa mielellään oikeanlaisen valon, lisälaitteiden ja muuntajien valitsemisessa. Reijosen mukaan on turha tuskailla yksin, kun linjan toisessa päässä on ammattitaitoinen henkilöstö auttamassa.

– Verkkokaupastamme voi tilata tuotteita itsenäisesti. Voimme taata lyhyet toimitusajat, sillä tuotteet toimitetaan suoraan omalta varastoltamme ympäri Suomea, Reijonen vinkkaa.

Oulussa ja Torniossa sijaitseva Ledtek on vuonna 2009 perustettu perheyritys ja samalla yksi Suomen ensimmäisistä LED-valoihin erikoistuneista verkkokaupoista. Kuluttajakaupan lisäksi yrityksellä on oma tukku- ja verkkokauppa sähköalan ja remontoinnin ammattilaisille.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Insinööritoimisto Reitek Oy / Ledtek.fi

Messipojantie 19, 90520 Oulu
asiakaspalvelu@ledtek.fi
www.ledtek.fi
Youtube

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä