Takaisin sivun yläreunaan

Letkeästi pitkin Kuopiota

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Kuirin Taksipalvelu | Kaupallinen yhteistyö

Kiireettömiin kesäajoihin sopii upeasti näyttävä Cadillac, joka kääntää katseet missä tahansa.

Yksi varmoista kesän merkeistä on, että liikenteen seasta voi bongata upeita amerikanrautoja. Erikoisempaa asiasta tekee, kun tällainen katseen kiinnittäjä kurvaa taksitolpalle valmiina kuljettamaan ihmisiä pitkin Kuopiota. Autoharrastaja tai ei, katseet kyllä kääntyvät, kun viereen ajelee massiivinen V8-moottorilla hyrräävä Cadillac.

– Monet tulevat ihan vain ottamaan kuvia ja mikäs siinä. Cadillacit ovat aina olleet muun muassa valtion päämiesten virka-autoja sekä muusikoiden käytössä, joten arvokkuutta niissä riittää, kertoo kehitysjohtaja Jukka Kuiri Kuirin Taksipalveluilta.

Tällä hetkellä taksi- ja tilausajoissa Kuopiossa on neljä erilaista Cadillacia. Näistä monille tutuin on valkea vuoden 1959 Cadillac-klassikko, jossa on suuret takasiivet ja massiivinen keula. Vuoden 1962 malli on yhtä massiivinen ilmestys, mutta siinä on hieman maltillisemmat siivet. Kolmas ajopeleistä on Kuopion pisin ja komein auto, eli elämysajoihin täydellisesti sopiva Cadillac Escalade -limusiini, jossa on mittaa peräti 10 metriä.

Kyllä muuten kelpaa kruisailla, kehaisee kuljettaja Nina Rytkönen.

 

– Näiden kesäautojen lisäksi meillä on ympärivuotisessa käytössä uusi vuoden 2019 Cadillac Escalade, jota ei voi olla huomaamatta. Sen keula nousee jopa 150 sentin korkeuteen, siinä on automaattiset laskeutuvat astinlaudat, ledivalot, kiiltävät listat ja reteästi tilaa jokaiselle matkustajalle, kuvailee Kuiri.

Moiset autot ovat tilausliikenteessä ainutlaatuisia, ja monelle herää äkkiä tarve päästä ajelulle edes kerran. Kuirin mukaan spesiaalimmat tavat kulkea ovat varsinkin näinä aikoina tärkeitä, koska muutoin ollaan paljon kotona. Hän kertoo, että välillä Cadillaceilla käydään pelkästään maisema-ajelulla. Automerkkiä on aina pidetty Amerikan autoteollisuuden timanttina, jossa on luksuksen leima.

– Cadillacin kanssa ei hötkyillä, vaan keskitytään matkantekoon. Autot ovat kesäviikonloppuisin paljon muun muassa hääautoina, joten jos tiedossa on erikoisempia juhlia tai illanviettoja, kannattaa kyyti tilata hyvissä ajoin, hymyilee Kuiri.

Amerikanraudoille on oma hinnastonsa, ja auton saa tilatuksi niin keskuksen kautta, Kuirin Taksipalvelun uudella sovelluksella, soittamalla suoraan kuljettajalle tai koittamalla bongata auto suoraan tolpalta. Saattaapa kuljettaja viimeistellä ajelufiiliksen pukeutumalla itsekin auton tyylin mukaan värikkäisiin paitoihin tai kellohameeseen.

– Sitten vielä radiosta kuulumaan Elvistä, niin alkaa olla elementit kohdillaan, fiilistelee Kuiri.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuirin Taksipalvelu

Tilausnumero 0300 03 03 03
Cadillac-numero 0400 176 609
info@kuirintaksipalvelu.fi
www.kuirintaksipalvelu.fi

Lataa ”Kuirin Taksipalvelu” -sovellus AppStoresta tai Google Play -kaupasta.
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä