Takaisin sivun yläreunaan

Ruokarauhaa puutarhamiljöössä

Teksti Jenna Miikkulainen | Kuvat Koivumäen Kartano | Kaupallinen yhteistyö

Upeassa keltaisessa jugendkartanossa kohtaavat ruoka ja rauha.

Kaipaatko kesällä kivaa tekemistä tai hetkeksi irtautumista arjesta? Tervetuloa tutustumaan kauppaneuvos Gustaf Emanuel Raninin upeaan jugendkartanoon.

Tänä kesänä kartanon historiaan pääsee tutustumaan myös ohjatusti. Kartanon väki järjestää Kuopion Oppaiden kanssa heinäkuussa tiistaisin Kauppaneuvoksen jalanjäljillä -historiikkikierroksen, johon kuuluu myös herkullinen lounas maaseudun rauhassa, luonnon ympäröimänä. Perinteistä kesälounasta tarjoillaan elokuun puoleen väliin saakka arkipäivisin kello 11–14.

Kesän uutuus on Koivumäen Puutarhabaari ja kahvila, joka palvelee myös ilta-aikaan. Puutarhabaari ja kahvila ovat avoinna heinäkuussa torstai- ja perjantai-iltaisin kello 15–20. Illan mittaan puutarhamiljöössä voi nauttia esimerkiksi lasillisen kylmää juotavaa tai kupin kahvia pienen purtavan kanssa katsellen järvimaisemaa ilta-auringossa.

Koivumäen kartanolle voi saapua veneellä tai vesijetillä kaunista Hiltulanlahden reittiä pitkin. Kuopion keskustasta autolla Koivumäelle on matkaa vain 15 minuuttia, ja Kauppakeskus Matkus ja IKEA sijaitsevat vain noin kilometrin päässä kartanolta. Kartanon pihapiiristä löytyy myös hevostalli. Kesällä hevosia voi ihastella kartanoa ympäröivillä pelloilla. Lisätietoja kesän aikatauluista ja tapahtumista löytyy kartanon verkkosivuilta.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Koivumäen Kartano

Koivumäenkuja 1, 70800 Kuopio
Jaa artikkeli