Takaisin sivun yläreunaan

Suunnista huipulle

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Pehku | Kaupallinen yhteistyö

Ruoka ja juoma maistuvat upeissa maisemissa Tahkovuoren huipulla.

Legendaarinen Pehkubaari palvelee kesälläkin. Tahkovuorella on runsaasti ulkoilumahdollisuuksia, sillä siellä voi retkeillä, vaeltaa tai pyöräillä. Retkeilyreittien solmukohdassa sijaitsevaan Pehkubaariin pääsee monia polkuja pitkin. Ravintola toimii retkeilijöiden ja ulkoilijoiden hengähdyspaikkana.

Hurjimmat ottavat ravintolan tähtäimeksi Tahkon ytimestä ja kipuavat noin kilometrin mittaisen reitin suoraan rinnettä pitkin ylös. Maisemia voi ihailla myös saapumalla maisemahissillä ylös tai vaeltamalla huipulle noin 1,5 kilometriä pitkän Huutavanholman reitin kautta. Ravintolalle on Tahkon portaiden yläpäästä vain 500 metriä. Huipulle pääsee autollakin, jolloin matkaa kertyy ytimestä noin 13 kilometriä.

Ravintola avautuu juhannusviikolla ja on avoinna aina elokuun loppuun saakka. Tarjolla on muun muassa hampurilaisia, salaatteja, maistuvia vitriinituotteita, tuoreita leipomuksia, jäätelöä sekä virvoittavia juomia. Tämän kesän uutuus ovat katkarapu-, etana- ja maa-artisokkapannut. Ryhmille järjestyy tilauksesta Pehkun maankuulu gulassi- tai lohikeitto tai brunssi.

Kiireetön kesäpäivä hyvän ruoan ja juoman äärellä jättää hyvän muiston kieleen ja mieleen. Ruokailuhetken viimeistelevät huipulta avautuvat upeat maisemat yli Tahkon alueen. Pihapiiristä löytyy myös 13 metriä korkea näköalatorni. Mikäli eväistä haluaa nauttia pihalla tai kannon nokassa, sen saa otetuksi ravintolalta kätevästi mukaan. Seuraaviin seikkailuihin opastavat ravintolan iloinen henkilökunta sekä mukaan otettava alueinfo ja -kartta. Pihalla on myös koirille oma vesipiste.

Avoinna 24.6.–14.8. klo 11–17 (keittiö sulkeutuu puoli tuntia ennen). Suljettu maanantaisin ja tiistaisin.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Pehku

Pehkuntie 457, 73310 Tahkovuori
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä