Takaisin sivun yläreunaan

Tästä liikkeelle!

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Kuopion kaupunki/Tiina Kilvensalmi | Kaupallinen yhteistyö

Ohjatuista jumpista ja kuntosalineuvonnasta saa virtaa ja inspiraatiota treenaamiseen.

Onko edellisestä kuntosalikerrasta jo aikaa? Haluatko päästä liikkumaan ryhmässä ohjatusti? Kuopion kaupungin uinninvalvoja-ohjaajat auttavat harrastuksen alkuun ja pienentävät kynnystä lähteä kuntosalille tai jumppaan.

– Kuntolaakson ja Lippumäen uimahalleilla on viikoittain tarjolla kaikille avointa kuntosalineuvontaa sekä ohjattuja toiminnallisia kuivaharjoitteluita ja vesijumppia. Nämä sisältyvät uimahallin tai kuntosalin sisäänpääsymaksuun, kertoo uimahallien tiiminvetäjä Markku Kilpeläinen.

Vesijumppia järjestetään Kuntolaaksossa neljästi viikossa ja Lippumäessä kolme kertaa. Puolen tunnin ohjatussa treenissä lämmitellään, tehdään lihaskunto-osuus ja lopuksi verrytellään. Jumppa sisältyy uintimaksun hintaan, joten sinne voi saapua spontaanisti.

– Toiminnalliseen kuivaharjoitteluun mahtuu mukaan vain 15 ensimmäistä henkilöä, joten siihen ilmoittaudutaan ennakkoon kassalla, sanoo Kilpeläinen.

Tunnin mittaisessa toiminnallisessa treenissä tarkoitus on nostattaa sykettä ja liikuttaa kehoa monipuolisesti. Ryhmäliikuntatunteja on Kuntolaaksossa torstaisin ja sunnuntaisin, Lippumäessä maanantaisin.

– Kuntosalineuvontaa on tarjolla molemmilla uimahalleilla kerran viikossa. Silloin opastamme laitteiden käytössä tai annamme suullisia vinkkejä harjoitteluun eli esimerkiksi siihen, millaisia liikkeitä tai toistomääriä kannattaa tehdä, Kilpeläinen sanoo.

Kilpeläisen mukaan tunneilla käy monenlaisia liikkujia – monelle tärkeää on myös liikunnan sosiaalinen puoli. Ohjatut jumpat ja kuntosalineuvonta sopivat sekä vasta-alkajille että kokeneemmille treenaajille.

– Tarjolla on myös maksullisia liikuntakursseja, joihin on ennakkoilmoittautuminen. Tarjontaan kannattaa tutustua Liikkuva Kuopio -verkkosivuilla, vinkkaa Kilpeläinen.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopion kaupunki

Tulliportinkatu 31, 70110 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä