Takaisin sivun yläreunaan

Valmennuksen avulla eteenpäin

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Kun elämässä sattuu ja tapahtuu, valmentajien positiivinen ratkaisukeskeisyys auttaa uusien mahdollisuuksien löytämisessä.

Joskus elämässä eteenpäin pääsemiseksi saattaa kaivata ammattilaisten kanssa keskustelua tai suoria vinkkejä erilaisista mahdollisuuksista. Kallaveden Valmennuspalvelut auttaa eri-ikäisiä ihmisiä poluillaan eteenpäin.

– Kaikissa valmennuksissamme asetamme tavoitteet yhdessä asiakkaan kanssa. Tavoite voi olla työllistyminen, opiskelupaikan saaminen tai vaikkapa päivärytmin löytyminen, kertoo valmentaja Anita Kemppainen Kallaveden Valmennuspalveluilta.

Yritys tuottaa erilaisia valmennuspalveluita. Nuorille on tarjolla Kelan matalan kynnyksen ammatillista kuntoutusta. Nuotti-valmennuksessa 16–29-vuotiaat nuoret saavat oman valmentajan, jonka kanssa on mahdollista selkeyttää elämäntilannetta ja ottaa askelia kohti työ- tai opiskelupaikkaa.

– Tapaamme nuorten kanssa kasvotusten kotona, kahviloissa tai muissa nuoren mielestä mukavissa paikoissa. Valmennukseen pääsee matalalla kynnyksellä Kelan haastattelun perusteella, sanoo valmentaja Tuija Rantonen.

Kaksi henkilöä istuu pöydän ääressä juttelemassa ja katsomassa papereita.
Anita Kemppaisen ja Tuija Rantosen pitkä kokemus, myönteinen työote sekä nepsy-osaaminen keräävät asiakkailta kiitosta.

Työikäisille puolestaan sopii Taika-valmennus, jonne hakeudutaan Kuopion kaupungin työllisyyspalveluiden kautta. Valmennuksen tavoitteena on tukea asiakkaiden työllistymistä joko työpaikan löytämisen tai koulutussuunnitelman laatimisen avulla. Valmennuksessa saa konkreettista apua esimerkiksi työnhakuasiakirjojen laatimiseen.

– Jos on parikin vuotta ollut pois työelämästä, saattaa työpaikalle meno jännittää tai asiakas voi tarvita apua työnkuvan räätälöintiin. Olemme tukena myös työpaikalla tai saatavilla työpäivän jälkeen kuulumisten vaihtoon, kuvailee Kemppainen.

Mikäli arjen hallintaan tarvitaan syvempää tukea, voi Kuopion kaupungin sosiaalipalvelun asiakkaalle sopia sosiaalisen kuntoutuksen yksilövalmennus. Yksilövalmennuksen tavoitteena on tukea asiakkaan toimintakykyä, arjenhallintaa ja hyvinvointia.

– Tavoitteenamme on, että asiakas pärjää omassa ympäristössään. Jos kotoa lähteminen tuntuu hankalalta, voimme lähteä mukaan asioille, bussimatkalle tai hakemaan vaikka uimahallin kausikorttia, sanoo Rantonen.

Kemppainen ja Rantonen kertovat, että kaikki kolme valmennusta räätälöidään henkilökohtaisesti asiakkaan tarpeisiin. Nuorten Nuotti-valmennus kestää viisi kuukautta, Taika-valmennus 3–9 kuukautta ja intensiivisempi yksilövalmennus aina asiakkaan yksilöllisen tilanteen mukaan. Valmennuksissa tehdään tarpeen mukaan myös yhteistyötä asiakkaan olemassa olevan verkoston kanssa tai hankitaan sellainen.

– Erityistä kiitosta saamme siitä, että valmennuksen ajaksi saa oman valmentajan, joka ei vaihdu välillä. Meille asiakkaan kunnioittava kohtaaminen ja hänen asiansa äärelle pysähtyminen ovat erittäin tärkeitä asioita. Myönteisen ratkaisukeskeisyyden avulla löydämme jokaiselle sopivia ratkaisuja, valmentajat summaavat.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kallaveden Valmennuspalvelut

Kaartokatu 9, 70100 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen