Takaisin sivun yläreunaan

Vinkit soolomatkailijalle

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Shutterstock

Yksin matkustaminen tai ajan viettäminen itsekseen muilla tavoin virkistää kummasti.

Käy lasillisella

Maistuisiko lasillinen? Piipahda Kauppahallissa tapaksilla ja lasillisella espanjalaista viiniä tai olutta. Myös hotellien aularavintolat toivottavat ohikulkijat tervetulleeksi viihtyisään miljööseen, jossa voi lasillisen tai kahvikupillisen ohessa selata päivän lehdet. Yhteisöllisempään menoon sopivat sporttibaarit, jonne kelpaa mennä tuopilliselle katsomaan matsia yksinkin. Parhaimmillaan löydät halutessasi myös samanhenkistä seuraa.

Löydä luku- tai opiskelupaikka

Kirjastot ovat lukutoukkien mekka – lukurauha on aina taattu. Kuopion pääkirjastossa on erilaisia istuskelupaikkoja ja pöytäpaikkoja hiljaiseen työhön ja opiskeluun. Jos puolestaan kaipaat lukemiseen tai opiskeluun sopivaa taustahälyä, kannattaa kokeilla kahviloita. Monissa kahviloissa tarjotaan myös lounas, joten voit syödä aherruksen ohella.

Nauti kulttuurista

Taidenäyttelyt sopivat mainiosti yksin kiertelyyn. Lisäksi Kuopion taidemuseossa ja korttelimuseossa hyödynnetään audio-opastusta. Ääniopastuksen avulla pääsee sujuvasti hyppäämään historian havinaan. Korttelimuseosta löytyy myös pari AR-kierrosta, joiden myötä voi tutustua Minna Canthiin tai suutarin elämään sata vuotta sitten. Sekä ääniohjauksiin että AR-kierroksiin tarvitaan mukaan vain älypuhelin ja omat kuulokkeet.

Hemmottele itseäsi

Kiireisessä arjessa hemmotteluhetket voivat jäädä välistä. Yksin ollessasi varaa viimeinkin aika vaikkapa kasvo- tai käsihoitoon, laitata kynnet upeiksi tai hätistele jumit käymällä hieronnassa. Kuopiosta löytyy esimerkiksi ekokosmetologi, jonka hoidoissa käytetään ainoastaan ekologisia tuotteita. Hoitojen aikana aivot saavat levätä ja palaat arkeen virkistyneempänä.

Pidä sporttihetki

Pakkaa sukset mukaan, sillä talvisessa Kuopiossa on satoja kilometrejä hyväkuntoista latuverkostoa. Kallaveden jäätyessä luistelijoille tehdään uuden vuoden tietämillä luonnonjäärata, jota pitkin kiitäessä voi nauttia Kuopiosta jäältä käsin. Luistimet ja potkukelkat voi vuokrata matkustajasatamasta M/S Queen R-laivan talvikahvilasta. Kannattaa myös tsekata uusi Kuntolaakso, jossa on uimahallin lisäksi kuntosali.

Tee löytöjä

Kuopiossa riittää shoppailupaikkoja. Kauppatori on täynnä savolaista tunnelmaa, ja Suomen kauneimmaksi kauppahalliksi äänestetty Kuopion kauppahalli on päiväsaikaan täynnä kuhinaa. Lisäksi keskustan ympärillä on runsaasti uniikkeja kivijalkaputiikkeja, joista löytyy niin maailman trendejä kuin paikallisiakin tuotteita.

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä