Takaisin sivun yläreunaan

Pala Espanjaa Kuopion sydämessä

Teksti Oodia/Saga Iinatti | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Laadukkaat juustot, leikkeleet ja tapakset tuovat lautaselle palan aurinkoista Espanjaa.

Kuopion Kauppahallista löytyy lääke akuuttiin lomakuumeeseen, sillä se kätkee sisälleen tapasbaari ja gourmetmyymälä Espanjan Herkut. Myymälä on täynnä autenttisia espanjalaisia ruokia ja juomia.

– Usein ihmiset istahtavat hetkeksi alas, maistelevat herkkuja ja valitsevat samalla, mitä ottavat mukaan kotiin. Kotipaketti on kätevä vaihtoehto, ja asiakkaat saattavat antaa vapaat kädet koota paketti heidän haluamallaan summalla, hymyilee Angel Silva.

Asiakas voi jäädä odottelemaan kotipaketin valmistusta ja samalla herkutella myymälän tuotteilla. Myymälän vitriinistä löytyy monipuolinen kattaus tapaksia, pintxoja sekä makeita herkkuja. Lisäksi myynnissä on erilaisia juomia ja kuivatuotteita, joiden avulla maan makuja voi kokeilla omassa keittiössä. Kesän tuotteista Silva nostaa esiin muun muassa paellaliemen ja -riisin sekä erilaiset merenelävät.

– Meillä on ainoana Suomessa tarjolla Iberian kinkkua, jolle on selkeästi kysyntää. Myös manchego-juustolle on meillä oma maahantuonti. Autamme mielellämme asiakasta valitsemaan juuri hänelle sopivat tuotteet ja annamme vinkkejä valmistukseen, vinkkaa Silva.

Myymälän tuotteet sopivat loistavasti myös piknik-eväiksi. Mukaan voi napata myös espanjalaista olutta, sillä myymälällä on ulosmyyntioikeudet. Tuotteet voi noutaa spontaanisti mukaan myymälästä, tai tilata ennakkoon soittamalla, viestittelemällä tai verkkokaupan kautta.

Espanjan Herkkujen tapasbaarissa on yhteensä 12 asiakaspaikkaa ja anniskeluoikeudet. Myymälä ja tapasbaari ovat auki Kauppahallin aukioloaikojen mukaisesti ma–to klo 8–17, pe klo 8–18 ja la klo 8–16.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Espanjan Herkut

Kuopion kauppahalli, Kauppakatu 45, 70110 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Saga Iinatti
Mirka Happonen